Karhunpeijaiset: Sha­maa­ni­viu­lis­ti he­rät­te­lee karhua

Kolumni: "Mie­les­tä­ni ty­pe­rin­tä, mitä toi­mit­ta­ja voi tehdä on kir­joit­taa it­ses­tään"

Stock­mann myy Suomen ruo­ka­kaup­pan­sa S-ryh­mäl­le - Herkku teki rajusti mii­nus­ta viime vuonna

Stockmann myy Herkku-myymälöiden Suomen liiketoiminnan S-ryhmälle 27 miljoonalla eurolla.

Stockmann Herkun liikevaihto ilman Oulun tavarataloa oli viime vuonan 127 miljoonaa euroa. Kuvassa oleva Stockmannin Oulun tavaratalo lopetti tammikuussa 2017.
Stockmann Herkun liikevaihto ilman Oulun tavarataloa oli viime vuonan 127 miljoonaa euroa. Kuvassa oleva Stockmannin Oulun tavaratalo lopetti tammikuussa 2017.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Stockmann myy Herkku-myymälöiden Suomen liiketoiminnan S-ryhmälle 27 miljoonalla eurolla. Herkku-myymälät jatkavat kaikissa tavarataloissa, ja koko henkilöstö siirtyy S-ryhmään vanhoina työntekijöinä.

Osuuskaupoista tulee Stockmannin vuokralaisia ja alivuokralaisia. Herkuissa on töissä Suomessa noin 800 ihmistä.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Jos hyväksyntä saadaan tänä vuonna, kauppa voi toteutua vuoden lopussa.

"Herkuista S-ryhmän lippulaivamyymälöitä"

Stockmann Herkun Suomen liikevaihto ilman Oulun tavarataloa oli viime vuonna 127 miljoonaa euroa ja liiketulos oli -11 miljoonaa euroa. Näiden Herkkujen osuus koko Stockmann-konsernin tuotemyynnistä oli viime vuonna 12 prosenttia.

S-ryhmä pyrkii kaupalla parantamaan valikoimaansa ja palvelun laatua.

- Päämäärämme on tehdä Herkuista S-ryhmän lippulaivamyymälöitä, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine toteaa tiedotteessa.

- Huolellisen arvioinnin jälkeen Stockmann on päättänyt keskittyä Suomen tavaratalojen omassa toiminnassaan muotiin, kauneuteen ja kodintuotteisiin, joissa olemme Suomen huippuja ja joissa meillä on mahdollisuus saavuttaa entistä vahvempi markkina-asema, Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen sanoo tiedotteessa.