Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Tilaajille

St1 ja Valio pe­rus­ta­vat yri­tyk­sen, joka tekee lehmän lan­nas­ta polt­to­ai­net­ta – ta­voit­tee­na saada bio­kaa­sua eri­tyi­ses­ti rek­ko­jen tank­kei­hin

Investointien kannattavuus on tällä hetkellä yrityksen suurin haaste. Suurta biokaasu- ja nesteytyslaitosta suunnitellaan nyt Pohjois-Savoon.

Ruokatalo Valion ja energiayhtiö St1:n perustama yhteisyritys Suomen Lantakaasu Oy haluaa lisätä Suomen biokaasutuotantoa ja sen kannattavuutta. Yritys ryhtyy tuottamaan biokaasua maitotilojen lehmien lannasta ja palauttaa myös lannoitteita maatalouden käyttöön.

Yritys suunnittelee tällä hetkellä Suomen tähän mennessä suurimman biokaasu- ja nesteytyslaitoksen rakentamista Pohjois-Savoon. Investoinnit vaativat kuitenkin sen, että koko arvoketjun kannattavuutta parannetaan, ja keinona nähdään biokaasun käytön lisääminen raskaassa liikenteessä.

– Kannattavuus on tällä hetkellä se suurin kysymys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.