Spa­re­com-vyyh­tiä aletaan puida ho­vi­oi­keu­des­sa

Rovaniemen hovioikeus alkaa tänään käsitellä laajaa talousrikossarjaa.

Sparecomin toimitilat sijaitsivat Oulunsalossa.
Sparecomin toimitilat sijaitsivat Oulunsalossa.

Rovaniemen hovioikeus alkaa tänään käsitellä laajaa talousrikossarjaa. Kyse on kohutusta it-yhtiö Sparecomista, jonka keulamiehet Oulun käräjäoikeus tuomitsi vankeusrangaistuksiin viime helmikuussa.

Molemmat miehet ovat valittaneet tuomiostaan hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan miehet huijasivat toistasataa Sparecomin asiakasta vuosina 2005-2008. Asiakkaat tekivät vuokrasopimuksia palvelimista, joita ei koskaan toimitettu ja valmistettu.

Sparecomin pääomistajana, hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana toiminut Jarmo Juhani Puhakka tuomittiin 3 vuoden 8 kuukauden ehdottoman vankeustuomion kahdesta törkeästä petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Yhtiössä Puhakan lisäksi tosiasiallista päätösvaltaa käyttänyt Jussi-Pekka Samuel Saarela tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan kahdesta törkeästä petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä väärennyksestä.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi kaksikon viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Sparecom herätti aikanaan huomiota Oulun seudulla hurjilla kasvuluvuilla ja keulamiesten näyttävillä urheiluautoilla. Yhtiön päätoimipaikka oli Oulunsalossa, mutta sillä oli toimipiste myös Jyväskylässä.

Tapausta käsitellään Rovaniemen hovioikeudessa useissa istunnoissa tammi- ja helmikuussa.