So­siaa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ri Ai­no-Kai­sa Pekonen vie­rai­lee Oulun pää­kir­jas­tos­sa elokuun lopulla

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vierailee Oulun pääkirjastossa maanantaina 26. elokuuta kello 17–18, tiedottaa valtioneuvosto.

Pekosen vierailu on osa hallituksen kirjastokiertuetta, jossa Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministerit vierailevat kirjastoissa ympäri maata keskustellakseen hallitusohjelmasta kansalaisten kanssa
Pekosen vierailu on osa hallituksen kirjastokiertuetta, jossa Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministerit vierailevat kirjastoissa ympäri maata keskustellakseen hallitusohjelmasta kansalaisten kanssa
Kuva: Miisa Kaartinen

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vierailee Oulun pääkirjastossa maanantaina 26. elokuuta kello 17–18, tiedottaa valtioneuvosto. 

Pekosen vierailu on osa hallituksen kirjastokiertuetta, jossa Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministerit vierailevat kirjastoissa ympäri maata keskustellakseen hallitusohjelmasta kansalaisten kanssa. Keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta.

– Hallitusohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä suoraan suomalaisille, keskellä ihmisiä ja sivistyksen äärellä. Nyt haluamme jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kirjastokiertueen muodossa. Kirjasto on paitsi yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivistä myös kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin, pääministeri Rinne sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Myös toisessa Pohjois-Suomen kaupungissa vierailee ministeri: elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) saapuu Tornion kaupunginkirjastoon maanantaina 5. elokuuta. Kulmunin vierailun tarkempi ajankohta ei ole vielä tiedossa. 

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja kaikkien kirjastovierailujen ajankohdista löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilta ja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kirjastokiertue sekä #biblioteksrunda.