Tilaajille

Solei Vuor­ten­so­la löysi unel­mien­sa talon kym­me­nen metriä kan­sal­lis­puis­tos­ta ja perusti luon­to­puo­din – Sitten tuli ko­ro­na­ke­vät: "En kestä ih­mis­pal­jout­ta"

Opinto-ohjaajana ja erityisopettajana työskennellyt Solei Vuortensola teki ison elämänmuutoksen muuttaessaan maalle Kurjenrahkan kansallispuiston kupeeseen.

Opinto-ohjaajana ja erityisopettajana työskennellyt Solei Vuortensola teki ison elämänmuutoksen muuttaessaan maalle Kurjenrahkan kansallispuiston kupeeseen. Hän opiskeli luonnonvaratuottajaksi ja ryhtyi villiyrttipuodin pitäjäksi. Nyt puodin ovet on pitänyt panna säppiin.

Pieni tyttö ei omistanut omia kenkiä, sillä perhe oli iso ja rahat olivat vähissä. Kun isommat sisarukset tulivat koulusta kotiin, pieni Solei sai kengät ja juoksi metsään. Luonto oli hänen aarteensa ja rakas leikkipaikkansa, mutta myös pakopaikkansa, sillä isästään hänellä ei ole kovin hyvää sanottavaa.

Jo silloin Solei Vuortensola kävi keskustelua luonnon kanssa, vaikkei sitä osannut silloin interaktioksi tunnistaa. Se oli kehotuntemus.