Mainos

Sokos Herkku tarjoaa lempeän ja stres­sit­tö­män vaih­to­eh­don jou­lu­ruo­kien val­mis­tuk­seen – tutustu ruo­ka­blog­gaa­ja Hannele Hy­vä­ri­sen äidin her­kul­li­seen lant­tu­laa­tik­ko­re­sep­tiin

Sokos Herkun palvelutorilta saa tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet jouluruokien valmistukseen. Herkusta voi tilata perjantaihin mennessä myös valmiit jouluruoat ennakkotilauksella yli 70 tuotteen valikoimasta.

Hannele Hyvärisen äidin tekemän lanttulaatikon tuoksu on ollut tärkeä joulua aivan pienestä asti.
Hannele Hyvärisen äidin tekemän lanttulaatikon tuoksu on ollut tärkeä joulua aivan pienestä asti.

Sokos Herkussa on rauhallinen ja jouluinen tunnelma. Palvelutorin takana seisoo hymyilevä keittiömestari Marko Heino, joka antaa mielellään neuvoja erilaisten jouluruokien valmistukseen.

Sokos Herkun palvelutorilla on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja joulupöytään: on kinkkua, erilaisia kaloja, tuoreita salaatteja, yli sata erilaista juustoa ja suuren suosion saavuttanutta Oulussa harvinaista Dry Aged -lihaa.

Heinon mukaan monen joulupöydästä löytyy tänä vuonna perinteisten jouluruokien lisäksi myös uusi tulokas: punajuuriaurajuustokiusaus.

Sokos Herkun palvelutori tarjoaa monipuolisesti tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, mutta myös mahdollisuuden ostaa joulun herkullisimmat ruoat valmiina pöytään nostettavaksi. Palvelutorin juusto-, kala- ja lihamestarit antavat valmistusohjeita erikoisimpiinkin ruokalajeihin.

”Me olemme palvelutorilla asiakkaitamme varten koko joulun ajan. Me autamme ja varmistamme, että ihan jokaisen joulu onnistuu”, Heino sanoo.

Keittiömestari itse herkuttelee joulupöydässä erityisesti erilaisilla kaloilla.

”Graavilohi, mäti ja graavattu siika ovat lempijouluruokiani. Eikä pidä unohtaa myöskään kinkkua, joka tulee tietysti joka vuosi paistettua. Meidän joulupöydästä löytyy myös poroa”, Heino kertoo.

Joulu on perinteiden aikaa

Kokit ja Potit -ruokablogin Hannele Hyvärinen valmistaa jouluruoat suvussa kulkevilla perinteisillä resepteillä.

Vuosikymmeniä suvussa kulkeneet perinnereseptit ovat tärkeä osa Hyvärisen joulua.

”Vaikka muuten ravistelen mielelläni perinteitä ja reseptejä, on jouluaaton ruoka meillä aina hyvin samankaltainen ja perinteinen. Lempijouluruokiani ovat lanttulaatikko, sienisalaatti ja äitin sinappi – mieluiten samassa haarukallisessa."

Hyvärisen varhaisimmat jouluruokamuistot liittyvät syksyisiin sieniretkiin, jolloin kerättiin rouskuja säilöön joulun sienisalaattia varten. Toinen tärkeä muisto on äidin tekemän lanttulaatikon tuoksu.

Tänä vuonna Hyvärinen päätti kokeilla myös itse äidin herkullista lanttulaatikkoreseptiä.

”Lanttulaatikon onnistuu valmistaa soseesta, mutta melkein yhtä helppo on meidän jippo: paahda lantut kokonaisina uunissa. Voit siis suorastaan unohtaa ne hetkeksi sinne. Kypsät lantut leikataan puoliksi ja pehmeä sisus koverretaan talteen”, Hyvärinen opastaa blogissaan.

”Makeaksi paahtunut lanttu on siltäänkin ihanaa, mutta vielä ihanampaa lantusta tulee, kun sekaan laitetaan reilusti kermaa ja sopivasti suolaa ja hieman siirapista makeutta. Sitten vaan soseeksi ja taas uuniin.”

Kokit ja Potit -blogin Hannele Hyvärinen on koonnut blogiinsa vinkkejä jouluiseen herkkukoriin, joka toimii hyvänä joululahjana läheiselle.
Kokit ja Potit -blogin Hannele Hyvärinen on koonnut blogiinsa vinkkejä jouluiseen herkkukoriin, joka toimii hyvänä joululahjana läheiselle.

Joulun herkut valmiina joulupöytään

Sokos Herkku helpottaa tänä vuonna monien jouluvalmisteluita ja tarjoaa yli 70 erilaista jouluruokaa valmiiksi kokattuna ja pakattuna. Ennakkotilaustuotteiden listalta löytyy muun muassa lihaa, kalaa, juustoja, joululaatikoita, rosollia, salaatteja ja pateita.

Myös kinkkuja on monta sorttia: luomua, valmiiksi paistettua ja paistamatonta.

”Kaikki joulun tärkeimmät tuotteet löytyvät ennakkovarauksista. Tämä on hyvin ainutlaatuista, sillä Oulussa ei saa tilattua valmiita jouluruokia tässä laajuudessa muualta”, Herkun keittiömestari Marko Heino kertoo.

Ennakkoon tilatut jouluruoat täytyy tilata viimeistään perjantaina 18.12.

Valmiiksi pakatut jouluruoat voi hakea Sokos Herkusta 21.–23.12. välisenä aikana. Ennakkotilausten noudoille varataan kolme aikaikkunaa, jotta voidaan välttyä suurelta väkijoukolta.

Sokos Herkku palvelee koko joulun ajan joulupäivää lukuunottamatta. 

Helpota jouluvalmistelujasi tekemällä ennakkotilaus kaikista joulun herkuista osoitteessa https://arina.fi/palvelut/ruoan-verkkokauppa/herkunjoulu/.

Katso Hannele Hyvärisen äidin lanttulaatikon resepti osoitteesta https://kokitjapotit.fi/lanttulaatikko/.

Vinkkejä jouluisen herkkukorin kasaamiseen löydät Kokit ja Potit -blogista osoitteesta https://kokitjapotit.fi/herkkukori/.