Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Soinin kupla -kirja: Si­sä­pii­rin käh­min­tää ja hyvä veli -ver­kos­to­ja - ”Ko­kouk­siin osal­lis­tu­vil­la mie­hil­lä ei ollut kä­si­tys­tä kunnan hal­lin­nos­ta”

– Hyvä veli -kerho ja sisäpiirin kähmintä ovat toimintatapoja, jotka jyräävät alleen kaiken muun, paljastaa Pohjois-Pohjanmaan perussuomalaisten naisten puheenjohtaja Sirpa Ahola-Laurila ennakkokohun saattelemassa kirjassaan Soinin kupla.

-
Kuva: Joel Maisalmi - Arkisto

– Hyvä veli -kerho ja sisäpiirin kähmintä ovat toimintatapoja, jotka jyräävät alleen kaiken muun, paljastaa Pohjois-Pohjanmaan perussuomalaisten naisten puheenjohtaja Sirpa Ahola-Laurila ennakkokohun saattelemassa kirjassaan Soinin kupla.

Into Kustannuksen kustantama kirja julkistettiin maanantaina.

Ahola-Laurila tuo siekailematta esiin pettymystään ja turhautumistaan puolueen toimintaan. Siitä kertovat muun muassa kirjan lukujen otsikot, kuten Haahuilua, Repivää naistoimintaa, Paskalaki ja Perseilyä.

Kirjassa ruoditaan perusteellisesti myös paikallisyhdistysten myrskyisää toimintaa, selkään puukottamista, parjaavaa sähköpostikirjeenvaihtoa, kiistoja tili- ja vastuuvapauksista, kiukuttelua ja riitoja henkilötasolla.

Ahola-Laurilan mukaan perussuomalaisissa on vaikea pärjätä ilman vanhaa SMP-taustaa. Puolueen taakkana on vanhaa perintöä, josta Ahola-Laurilan mukaan tulisi päästä eroon.

– Vanhat SMP:läiset ovat usein puolueen jarruna uudistuksille ja kehittymiselle, hän kirjoittaa.

Puolueväen keskusteluiltoihin Oulussa osallistuneen Ahola-Laurilan mukaan tilaisuuksissa oli lähinnä miehiä, joilla ei ollut kellään käsitystä kunnan hallinnosta, budjetista tai poliittisesta rakenteesta. Illat kuluivatkin rattoisasti B-vitamiinista, luontaishoidosta ja EU:n kaikenkattavasta turmiollisuudesta keskustellen.

Naisjärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa piirihallituksen kokouksiin osallistuva Ahola-Laurila sai havaita, että naisten oletettiin olevan keittiössä tekemässä kokouksiin ruokaa ja kahvia.

Ahola-Laurila liittyi perussuomalaisiin edellisten eduskuntavaalien 2011 alla. Ahola-Laurila on oululainen varavaltuutettu, joka on tullut tunnetuksi vähäosaisten parissa tekemästään hyväntekeväisyystyöstä.  Hänen perustamansa hyväntekeväisyysjärjestö HFU on järjestänyt vuosittain muun muassa jouluaterioita vähävaraisille.