vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Soini vastaa Hal­la-ahol­le: Maa­han­muu­tos­ta ei saa suurta riitaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi puolueen europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon Lännen Median lehdille antamaa haastattelua tuoreeltaan ”plokissaan”.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi puolueen europarlamentaarikon Jussi Halla-ahon Lännen Median lehdille antamaa haastattelua tuoreeltaan ”plokissaan”.

Soini ilmoitti viettävänsä perheen kanssa vapaata ja kommentoivansa siksi Halla-ahon näkemyksiä vain siellä.

Halla-aho arvosteli puoluejohtoa ja erityisesti Soinia siitä, että Perussuomalaiset on vältellyt maahanmuuttokysymysten nostamista esille. Hänestä kenttä on Soinin kanssa vahvasti eri mieltä. Halla-ahon mielestä se näkyy myös puolueen laskeneessa kannatuksessa.

Myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström on sitä mieltä, että vaitonaisuus maahanmuuttokysymyksissä näkyy puolueen suosiossa.

Soini kirjoittaa, ettei maahanmuutosta saa Perussuomalaisissa suurta riitaa aikaiseksi. Hänestä puolue on ”moniääninen kansanliike”, johon mahtuu monta teemaa.

– Minä olen varmaankin parhaita puhumaan EU-ongelmista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.  Sen sijaan maahanmuuttokysymyksissä Halla-aho on yksi parhaista, Soini sanoo kirjoituksessaan.

Soini muistuttaa, että puolueen vuoden 2011 eduskuntavaaleissa saama vaalivoitto, ”jytky” tuli monesta syystä. Hän listaa muiden muassa EU:n tukipaketit, vaalirahaskandaalin, maahanmuuton ja keskustan sisäisen romahduksen.

– Perussuomalaisten vaaliohjelma on voimassa kaikilta osin. Maahanmuuttokysymykset ovat osa tätä kokonaisuutta. Ja myös osa uutta vaaliohjelmaa.

Soini myös huomauttaa, että puolueen kannatuksen vaihtelu on normaalia.

– Puolue pyrkii aina mahdollisimman hyvään kannatukseen, mutta ei keinolla millä tahansa. Kun moraalista puhuu, kannattaa ensin katsoa peiliin.

Soini korostaa, että maahanmuuttokysymys on puolueen mielestä ennen kaikkea taloudellinen ongelma, josta pitää voida keskustella ilman rasistiksi leimautumista.

Hän kirjoittaa, että henkilökohtaisesti hän pitää suurimpana yhteiskunnallisena epäkohtana sitä, että miljoona suomalaista joutuu elämään tuloilla, jotka jäävät tuhannen euron molemmin puolin.