Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Soini: Poh­jois-Eu­roo­pal­le oma euro

Perussuomalaisten puheenjohtaja pitää Pohjois- ja Keski-Euroopasta muodostuvaa aluetta toimivana pohjana uudelle valuuttajärjestelmälle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää euroaluetta mahdottomana yhtälönä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää euroaluetta mahdottomana yhtälönä.
Kuva: Com.pic/Mauri Ratilainen

Perussuomalaisten eurokannat alkavat vähitellen avautua. Timo Soinin mukaan Pohjois- ja Etelä-Euroopan pitää luoda omat rahaliitot, jotta euroalueen valuvioista päästään eroon.

Keskeistä uusissa liitoissa on se, että mukana olevat maat olisivat demokraattisesti ja taloudellisesti samalla kehitystasolla.

”Eteläeuron muodostaisivat avustettavat maat eli Espanja, Portugali, Kreikka ja mahdollisesti Italia. Pohjoiseen kuuluisivat Saksa, Hollanti, Baltia ja Pohjoismaat”, Soini sanoo.

Perussuomalaisten eurokannoista nousi heinäkuun lopulla kohu, kun Soini ei selventänyt puolueen kantaa eurojäsenyydestä.

Soini pitää euroaluetta edelleen mahdottomana yhtälönä. Yhtälö toimii vain niin kauan kuin Pohjois- ja Keski-Euroopan valtiot tukevat Kreikan kaltaisia maita.

Hänen mukaansa valuutta-alueen tulevaisuudelle on olemassa kaksi vaihtoehtoa.

”Joko sieltä lähtee pohjoinen tai etelä. Tämä on se kysymys, joka pitää ratkaista. Suomen kohtalo ratkeaa siinä yhteydessä.”

Puheenjohtaja ei ota kantaa siihen, kumman tulisi eurosta lähteä. Keskeistä on, että uudesta valuuttajärjestelmästä tulee toimintakykyinen.