koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Social Bur­ger­joint Ouluun syk­syl­lä – Ko­ti­piz­za Grou­piin kuuluva ra­vin­to­la tulee Pekurin kort­te­liin

Kauppakortteli Pekurin vuokratiloihin Oulun ydinkeskustaan on tulossa Social Burgerjoint -hampurilaisravintola tänä syksynä.

Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.
Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.
Kuva: Nico Kortejärvi

Kauppakortteli Pekurin vuokratiloihin Oulun ydinkeskustaan on tulossa Social Burgerjoint -hampurilaisravintola tänä syksynä. Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.

– Tarkkaa päivämäärää emme vielä osaa kertoa, mutta ravintola saatetaan avata jo lokakuun lopulla, Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas kertoo.

– Sekin on vielä auki, aloittaako ravintola ketjun vai itsenäisen yrittäjän johdolla. Ensimmäiset ravintolat Helsingissä ovat ketjun omia, mutta niitäkin tullaan siirtämään franchising-yrittäjille.

Uusi ravintola keittiöineen asettuu noin sadan neliön tiloihin. Asiakaspaikkoja tulee noin 30 ja uusia työpaikkoja kymmenkunta.

Muualla Suomessa Social Burgerjoint -ravintoloita on vasta kuusi Helsingissä, Haminassa, Keravalla ja Porvoossa. Seitsemäs avataan lokakuussa Lahdessa, ja lisääkin on suunnitteilla ainakin Jyväskylään, Kuopioon, Turkuun ja Vaasaan.

– Tavoitteenamme on laajentaa Social Burgerjoint valtakunnalliseksi hampurilaisketjuksi, Isokangas sanoo.

Oulussa on lukuisia hampurilaisravintoloita. Etenkin isot ketjut McDonald’s, Burger King ja Hesburger kahmivat asiakkaita. Valkeasta löytyy myös Friends & Brgrs -ketjun ravintola.

– Luotamme konseptiimme ja uskomme, että Oulussakin on tälle kysyntää. Uniikki, käsintehty tuote eroaa vahvasti niin sanotuista pikaruokatuotteista, Isokangas sanoo.

Isokankaan mukaan konseptin pohjana ovat vastuullisesti tuotetut, pitkälti kotimaiset raaka-aineet. Pihvit paistetaan hiiligrillissä, ja tarjolla on myös pienpanimoiden oluita.

Ensimmäinen Social Burgerjoint -ravintola perustettiin Helsinkiin vuonna 2016. Konseptin kehittivät Day After Day Oy:n Mika Tuomonen ja Herkko Volanen. Tuomonen tunnetaan vuoden 2012 MasterChef Suomi -kokkikisan voittajana.

Kotipizza Group osti enemmistön Day After Dayn osakekannasta marraskuussa 2017. Tuomonen ja Volanen jatkavat vähemmistöosakkaina ja Social Food Street Burgerjointin ravintoloitsijoina Helsingissä.