Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Social Bur­ger­joint Ouluun syk­syl­lä – Ko­ti­piz­za Grou­piin kuuluva ra­vin­to­la tulee Pekurin kort­te­liin

Kauppakortteli Pekurin vuokratiloihin Oulun ydinkeskustaan on tulossa Social Burgerjoint -hampurilaisravintola tänä syksynä.

Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.
Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.
Kuva: Nico Kortejärvi

Kauppakortteli Pekurin vuokratiloihin Oulun ydinkeskustaan on tulossa Social Burgerjoint -hampurilaisravintola tänä syksynä. Kotipizza Groupiin kuuluvan ketjun ravintola avataan kauppakorttelin ensimmäiseen kerrokseen K-Supermarket Pekurin viereen ennen joulua.

– Tarkkaa päivämäärää emme vielä osaa kertoa, mutta ravintola saatetaan avata jo lokakuun lopulla, Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas kertoo.

– Sekin on vielä auki, aloittaako ravintola ketjun vai itsenäisen yrittäjän johdolla. Ensimmäiset ravintolat Helsingissä ovat ketjun omia, mutta niitäkin tullaan siirtämään franchising-yrittäjille.

Uusi ravintola keittiöineen asettuu noin sadan neliön tiloihin. Asiakaspaikkoja tulee noin 30 ja uusia työpaikkoja kymmenkunta.

Muualla Suomessa Social Burgerjoint -ravintoloita on vasta kuusi Helsingissä, Haminassa, Keravalla ja Porvoossa. Seitsemäs avataan lokakuussa Lahdessa, ja lisääkin on suunnitteilla ainakin Jyväskylään, Kuopioon, Turkuun ja Vaasaan.

– Tavoitteenamme on laajentaa Social Burgerjoint valtakunnalliseksi hampurilaisketjuksi, Isokangas sanoo.

Oulussa on lukuisia hampurilaisravintoloita. Etenkin isot ketjut McDonald’s, Burger King ja Hesburger kahmivat asiakkaita. Valkeasta löytyy myös Friends & Brgrs -ketjun ravintola.

– Luotamme konseptiimme ja uskomme, että Oulussakin on tälle kysyntää. Uniikki, käsintehty tuote eroaa vahvasti niin sanotuista pikaruokatuotteista, Isokangas sanoo.

Isokankaan mukaan konseptin pohjana ovat vastuullisesti tuotetut, pitkälti kotimaiset raaka-aineet. Pihvit paistetaan hiiligrillissä, ja tarjolla on myös pienpanimoiden oluita.

Ensimmäinen Social Burgerjoint -ravintola perustettiin Helsinkiin vuonna 2016. Konseptin kehittivät Day After Day Oy:n Mika Tuomonen ja Herkko Volanen. Tuomonen tunnetaan vuoden 2012 MasterChef Suomi -kokkikisan voittajana.

Kotipizza Group osti enemmistön Day After Dayn osakekannasta marraskuussa 2017. Tuomonen ja Volanen jatkavat vähemmistöosakkaina ja Social Food Street Burgerjointin ravintoloitsijoina Helsingissä.