Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Snooker Time avasi ovensa per­jan­tai­na nor­maa­lis­ti, puheet kuo­le­mas­ta olivat en­nen­ai­kai­sia – tors­tai­na paikka oli tupaten täynnä hy­väs­te­li­jöi­tä

Oulun keskustassa sijaitseva biljardikuppila Snooker Time avasi ovensa perjantaina normaalisti kello 16 ja entisellä paikallaan Asemakadulla. Joissakin medioissa levinneet väitteet paikan kuolemasta olivat ennenaikaisia.

Snooker Timen logo on ollut osa Oulun katukuvaa jo pitkään. Torstai-iltana biljardibaariin joutui jonottamaan, koska paikka oli tupaten täynnä väkeä.
Snooker Timen logo on ollut osa Oulun katukuvaa jo pitkään. Torstai-iltana biljardibaariin joutui jonottamaan, koska paikka oli tupaten täynnä väkeä.
Kuva: Daniel Wallenius

Oulun keskustassa sijaitseva biljardikuppila Snooker Time avasi ovensa perjantaina normaalisti kello 16 ja entisellä paikallaan Asemakadulla. Joissakin medioissa levinneet väitteet paikan kuolemasta olivat ennenaikaisia.

Pitkään Oulussa olleen baarin toiminta oli vaakalaudalla, koska verottaja haki yritystä konkurssiin. Yrittäjä Markku Hyvärinen kertoo, että yritys sai asiansa hoidettua määräaikaan mennessä.

– Snooker Timella oli viimeinen eräpäivä 9.11. kello 13. Asia saatiin hoidettua ja verottaja perui konkurssihakemuksen, Hyvärinen sanoo.

Monien tunteman paikan sulkeutumisesta levisi muun muassa sosiaalisessa mediassa tietoa viikolla. Tämä sai ihmiset tulemaan sankoin joukoin jättämään jäähyväisiä torstaina. Paikka oli tupaten täynnä.

– Oli hautakynttilöitäkin. Yritin asiakkaille sanoa, että älkää nyt sytytelkö niitä, kun ei toiminta välttämättä lopu.

Hyvärisen mukaan tilanne oli auki perjantaihin asti.

– Ei ollut todellakaan tarkoitus harhauttaa meidän mahtavaa kanta-asiakaskuntaa, vaan ratkaisu tapahtui vasta perjantaina. En ollut vielä torstaina sataprosenttisen varma, että asiat hoituvat.

Ihmisten huomio lämmittää yrittäjän mieltä.

– Kiitän kaikkia niitä ihmisiä, jotka eilen kävivät.

Hyvärinen kertoo jatkavansa toimintaa iloisilla mielin ja uskovansa, että yritys nousee vaikeuksistaan. Yrityksen taloudellisella puolella on ollut viime vuosina vaikeaa.

– Yrittäjä on aina löysässä hirressä. Löysä hirsi ei nyt kiristynyt, Hyvärinen naurahtaa.