SK Poh­jan­täh­ti löysi Marika Tei­nil­le kor­vaa­jan – ar­vo­ki­sa­vies­teis­sä an­sioi­tu­nut Sari Ant­to­nen täy­den­tää ou­lu­lais­seu­ran vies­ti­kvar­te­tin

Oululaisen suunnistusseuran SK Pohjantähden naisten joukkue vahvistuu Sari Anttosella.

SK Pohjantähteen siirtyvä Sari Anttonen on tuttu urheilija maajoukkueesta. Vuonna 2016 hän oli voittamassa Suomelle viestin EM-kultaa ja MM-pronssia.
SK Pohjantähteen siirtyvä Sari Anttonen on tuttu urheilija maajoukkueesta. Vuonna 2016 hän oli voittamassa Suomelle viestin EM-kultaa ja MM-pronssia.
Kuva: SSL/Aapo Laiho

Oululaisen suunnistusseuran SK Pohjantähden naisten joukkue vahvistuu Sari Anttosella. Keuruun Kisailijoista siirtyvä Anttonen tuo Pohjantähteen viestisuunnistuksen huippuosaamista.

Vuonna 2016 hän oli voittamassa Suomelle viestin EM-kultaa ja MM-pronssia Marika Teinin ja Merja Rantasen kanssa.

Anttonen korvaa Pohjantähdessä Teinin. Keskimatkan hallitseva Euroopan mestari ja MM-hopeamitalisti edustaa tulevalla kaudella norjalaista Halden SK:ta.

SK Pohjantähden naisten joukkue on napsinut viime vuosien klassikkoviesteistä hyviä sijoituksia. Anttosen mukaan tämä oli yksi tärkeimmistä syistä hänen seuravaihtoonsa.

– Uskon, että Pohjantähdellä on ensi vuonna yhtä hyvät mahdollisuudet taistella kärkisijoista kuin tähänkin asti, Anttonen pohjustaa.

– Viime kauteni oli sairastelujen vuoksi hankala. Tuli tunne, että nyt jos koskaan oli aika tehdä tämä ratkaisu ja vaihtaa seuraa.

Anttonen on profiloitunut viesteissä kylmäpäisenä avaajana. Saldo lähihistorian Venlojen viesteistä on vakuuttava: vuonna 2017 hän tuli avausosuudelta vaihtoon toisena, vuosina 2016 ja 2015 neljäntenä.

Valmentaja Antti Örn on kuvannut suojattiaan ”taitavaksi, älykkääksi ja aggressiiviseksi suunnistajaksi, joka syttyy kilpailemisesta”.

Kaudella 2020 Pohjantähdellä saattaa olla kasassa nykyistäkin tasokkaampi joukkue. On mahdollista, että Teini palaa tuttuun – ja Anttosella täydentyneeseen – ryhmään yhden Norjassa vietetyn kauden jälkeen.