Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

SK: Ina­ri­lai­nen ener­gia­yh­tiö käyttää hak­kee­na iki­met­sis­tä ha­kat­tu­ja puita – Mat­kai­lu­jär­jes­tö val­mis­te­lee kan­nan­ot­toa

Yhteismetsä perustelee hakkuita metsätuloilla omistajille ja sillä on käytössään metsäsertifikaatti PEFC.
Yhteismetsä perustelee hakkuita metsätuloilla omistajille ja sillä on käytössään metsäsertifikaatti PEFC.
Kuva: Anssi Jokiranta

Inarilainen energiayhtiö Inergia Lämpö Oy polttaa kattiloissaan myös ikimetsistä pilkottua haketta, uutisoi Suomen Kuvalehti. Puuta yhtiölle toimittaa Inarin yhteismetsä.

Yhteismetsän asiantuntija Vesa Väisänen sanoo lehden artikkelissa uudistuskypsien metsien olevan yli 200-vuotiaita. Nuorissa metsissä ei ole hakattavaa 20–30 vuoteen.

Suurin yhteismetsän palsta on Hammastunturin erämaan vieressä. Paliskunta vastustaa vanhojen metsien hakkuita.

Yhteismetsä perustelee hakkuita metsätuloilla omistajille ja sillä on käytössään metsäsertifikaatti PEFC, joka on Suomen yleisin sertifikaatti. Sertifikaattia valvova auditointiyritys on tutustunut Suomen Kuvalehden tietojen mukaan aineistoon ja antanut lausunnot, ettei hakkuille ole esteitä.

Kannanotto tulossa

Inarin Lapin Matkailu ry valmistelee kannanottoa ikimetsän poltosta.  Järjestön johtaja Kirsi Ukkonen toteaa Suomen Kuvalehdelle, että hän henkilökohtaisesti näkee ikimetsien polton isona ongelmana matkailulle.

– On ristiriitaista puhua vastuullisuudesta, kun samalla pannaan palamaan energiaksi satoja vuosia vanhaa metsää, hän sanoo Suomen Kuvalehden haastattelussa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.