Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Si­vul­li­nen hyppäsi kylmään veteen ja piti hädässä olevaa pin­nal­la Kok­ko­las­sa – pa­lo­mes­ta­ril­ta kiitos

Kokkolan keskustassa ohikulkija havaitsi veden varaan joutuneen miehen, hyppäsi kylmään veteen ja piti hädässä olevaa pinnalla, kunnes pelastuslaitos saapui paikalle.

Kokkolan keskustassa ohikulkija havaitsi veden varaan joutuneen miehen, hyppäsi kylmään veteen ja piti hädässä olevaa pinnalla, kunnes pelastuslaitos saapui paikalle.

Kaupunginsalmen eli Suntin veden lämpötila oli suurin piirtein 10 astetta sunnuntai-iltana, arvioi pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joonas Nuolioja.

Rantatietä kulkenut nuorempi mies oli huomannut, että vanhempi mies oli vedessä, noin kymmenen metrin päässä rannasta. Palomestari Nuolioja sanoo, että sivullisen toiminta oli esimerkillistä.

–  Veden varaan joutunut vanhempi mies vietiin jatkohoitoon. Aivan varmasti olisi voinut käydä pahemmin ilman nopeaa toimintaa. Auttaja toimi esimerkillisesti.

Pelastuslaitos oli paikalla nopeasti. Palomestarin mukaan kohta, jossa onnettomuus sattui, on vaikeakulkuinen. Pelastuslaitokselta auttamassa oli kaksi pintapelastajaa, kaksi palomiestä oli rannalla ja apuun tarvittiin vielä tikapuut.

–  Useammankin henkilön on tuossa kohdassa vaikea pelastaa aikuista ihmistä ylös vedestä, sillä kohdassa on jyrkempi törmä, Nuolioja sanoo.