Sipilä Twit­te­ris­sä: Verojen mak­sa­mi­nen ko­ti­maa­han on kun­nia-asia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi Panama-vyyhteä Twitterissä linjaten, että verojen maksaminen kotimaahan on kunnia-asia.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia. Alexander Stubb sanoo uskovansa, että paljastus antaa lisäpotkua kansainväliseen yhteistyöhön veronkiertoa vastaan.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia.
Kuva: Jukka Leinonen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi Panama-vyyhteä Twitterissä linjaten, että verojen maksaminen kotimaahan on kunnia-asia. Sipilän mukaan veroparatiisien kitkemiseen tarvitaan myös EU:n yhteisiä ja määrätietoisia toimia.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tuomitsee veronkierron jyrkästi. Stubb sanoo Ylelle lähettämässään sähköpostiviestissä myös olevansa yllättynyt, että Suomessa toimiva Nordea on ollut keskeisesti mukana veroparatiisijärjestelyissä Panamassa.

– Kyllä se oli yllätys, Stubb kirjoittaa.

Stubb toteaa, että on poliisin ja muiden viranomaisten tehtävä arvioida, onko suomalaisten osalta tapahtunut laittomuuksia.

– Jos pankki tietää pankkitiliä käytettävän laittomiin tarkoituksiin, sen on kieltäydyttävä tilin avaamisesta. Samoin pankin on ilmoitettava viranomaisille jos epäily syntyy myöhemmin. Suomessa pankkeja valvoo Finanssivalvonta, Stubb sanoo.

Hän sanoo uskovansa, että paljastus antaa lisäpotkua kansainväliseen yhteistyöhön veronkiertoa vastaan.

– Työ etenee hyvin, mutta haasteita riittää, kuten tästäkin tapauksesta näemme.