Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Sipilä: Ta­voit­tee­na on yhtä monta nais- ja mies­mi­nis­te­riä

Baltic Queen –aluksella kohti Tallinnaa seilaava keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vakuuttaa, ettei ole uhrannut ajatustakaan tulevalle hallitukselle ja sen ministerivalinnoille.

Baltic Queen –aluksella kohti Tallinnaa seilaava keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vakuuttaa, ettei ole uhrannut ajatustakaan tulevalle hallitukselle ja sen ministerivalinnoille, vaikka keskusta on pitänyt ykkössuosikin paikkansa selvästi myös tuoreimmissa kannatuskyselyissä.

Kokeneita keskustalaisia on kevään vaaleissa ehdolla tungokseen saakka. Puolueen listoilla ovat muiden muassa ex-pääministeri Matti Vanhanen sekä europarlamentaarikot Olli Rehn ja Paavo Väyrynen. Konkarikansanedustajista jatkoa hakevat esimerkiksi Juha Rehula, Seppo Kääriäinen ja Mauri Pekkarinen. Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen on ounasteltu olevan käytettävissä, jos ministerinpestiä tarjotaan.

Sipilän on arvioitu olevan ongelmissa ministeritarjokkaidensa kanssa, jos ja kun vaalivoitto tulee.

-Näitä keskusteluja käydään ihan muualla, minä en niitä käy, Sipilä naurahti.

Jos pääset ministereitä hallitukseen valitsemaan, valitsetko yhtä paljon naisia kuin miehiä?

-Kyllä me lähdetään tasa-arvosta liikkeelle, se on selvä tavoite, Sipilä sanoi.

Entä pitääkö keskusta kiinni siitä, että hallituksessa on vain 12 ministeriä, vaikka hallituksessa olisi useita puolueita?

-Riittääkö se toisille, on eri juttu. Se on oma tavoitteeni, mutta ei mikään kynnyskysymys. Selvästi pitäisi kyllä pystyä ministereiden määrää vähentämään. Kollegiaalinen työskentely ei onnistu, jos on niin paljon ministereitä kuin nyt.

Keskustan eduskuntavaaliristely on vetänyt laivaan lähes parituhatta keskustalaista. Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen iloitsikin, että takana ovat ne ajat, jolloin keskustan piti haalia väkeä laivaan.