vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Sipilä: Suomen ta­lous­kas­vu ylittää tänä vuonna kaikki en­nus­teet

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi uudenvuodentervehdyksessään, että Suomen talouskasvu ylittää tänä vuonna kaikki ennusteet.

Pääministeri Juha Sipilä sanoo, että hallitus aikoo voimistaa myönteistä talouskehitystä.
Pääministeri Juha Sipilä sanoo, että hallitus aikoo voimistaa myönteistä talouskehitystä.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi uudenvuodentervehdyksessään, että Suomen talouskasvu ylittää tänä vuonna kaikki ennusteet. Suomen suunta on hänen mukaansa näiltä osin muuttunut.

- Maamme talous supistui käytännössä koko edellisen vaalikauden ja työttömyys lisääntyi. Nyt olemme vihdoin tilanteessa, jossa talous kasvaa, yhä useampi työtön on saanut työpaikan ja ihmisten luottamus ja usko tulevaisuuteen vahvistuu, Sipilä kertoo.

Hän painottaa, että hallitus tekee kaikkensa, että myönteistä talouskehitystä voimistetaan kaikin tavoin.

- Etenkin yhteiskuntamme nuoret ja pitkäaikaistyöttömät ansaitsevat valoisamman näkymän tulevaisuuteen.

Sipilän mielestä hallitusohjelmassa luotu perusresepti toimii. Sitä ei hänen mukaansa tarvitse muuttaa, vaikka hallitus hakee kehysriihessä lisää kasvua ja työllisyyttä edistäviä toimia.

Hän huomauttaa kuitenkin, että päättäjien on pidettävä mielessä, ettei kaikilla suomalaisilla mene hyvin. Yhteiskunnallisen eriarvoistumisen uhka on todellinen, Sipilä sanoo.

Maailman tapahtumat huolettavat

Sipilä kertoo ymmärtävänsä hyvin, että moni suomalainen on huolissaan maailman tapahtumista. Hän viittaa joulua edeltäneisiin silmittömiin väkivallantekoihin Ankarassa ja Berliinissä.

Sipilän mukaan hallitukselle on tärkeintä huolehtia Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta kaikissa oloissa. Hänen mukaansa nyt jos koskaan Suomen on viisasta noudattaa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa pitkäaikaista, yhdessä sovittua ja suomalaisten enemmistön tukemaa linjaa.