Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Sipilä: Na­to-jä­se­nyys ra­joit­tai­si po­liit­tis­ta liik­ku­ma­ti­laa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mielestä Nato-jäsenyys rajoittaisi Suomen itsenäistä poliittista liikkumatilaa.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mielestä Nato-jäsenyys rajoittaisi Suomen itsenäistä poliittista liikkumatilaa. Sotilasliittoon kuuluminen ei myöskään poistaisi tarvetta vahvistaa omaa puolustuskykyä, Sipilä sanoi linjapuheessaan puoluekokouksessa Turussa.

Jäsenyyteen kuuluisi Sipilän mukaan myös sitoumuksia ja velvoitteita. Suomen olisi oltava valmis osoittamaan solidaarisuutta muita kohtaan osallistumalla Irakin kaltaisiin sotilasoperaatioihin.

Keskustan puoluekokouksen mielestä näköpiirissä ei ole tarvetta muuttaa Suomen sotilas- ja puolustuspoliittista linjaa. Turun puoluekokouksessa yksimielisesti hyväksytyssä kannanotossa sanotaan, että itsenäisen kansakunnan ei pidä etukäteen rajata liikkumatilaansa kuitenkaan mihinkään suuntaan.

Keskustan mielestä Suomen on viisasta toimia omissa ratkaisuissaan siten, että liittoutuminen on mahdollista, jos valtiojohto ja kansa päätyvät uuteen perusratkaisuun. Nato-jäsenyyden mahdolliseen hakemiseen vaaditaan keskustan mielestä kuitenkin kansanäänestys.

Keskusta päätti puoluekokouksensa aamupäivällä sopuisasti. Vain kolmesta asiakysymyksestä jouduttiin äänestämään, mutta puolueen johdon linja piti. Keskusta antaisi siten korkeakouluille mahdollisuuden periä lukukausimaksuja ulkomaalaisilta opiskelijoilta, vaatisi likakaivojen tyhjentämisestä pidettäväksi kirjanpitoa ja huolehtisi ammattikalastajien tarpeista Pohjanlahden lohenkalastuksessa.