Sil­min­nä­ki­jä: "Ruot­sis­sa ja muualla on ollut vas­taa­via ta­pauk­sia ja nyt nä­kö­jään tääl­lä­kin" – Kaksi louk­kaan­tu­nut ja yksi otettu kiinni Hel­sin­gin am­pu­ma­vä­li­koh­tauk­ses­sa

Helsingin keskustassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa loukkaantui kaksi henkilöä. Yksi henkilö on otettu kiinni asian tiimoilta. Polisii tutkii tapausta kolmena murhan yrityksenä.

Video: ussi Orell/Lännen Media

Poliisi tutkii tapausta kolmena murhan yrityksenä. Tilanne on Helsingin keskustassa rauhallinen välikohtauksesta huolimatta.

Kaksi henkilöä on loukkaantunut Helsingin keskustassa Hietalahdenkadulla sattuneessa ampumavälikohtauksessa, tiedottaa Helsingin poliisi Twitter-tilillään.

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, jonka osallisuutta tapahtumaan selvitetään.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan ampumavälikohtauksessa loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa. Heidät on toimitettu tapahtumapaikalta jatkohoitoon, kertoo komisario Tuomo Tuohimaa Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi tutkii tapausta kolmena murhan yrityksenä. Kaksi henkilöä toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalaan. Kolmas henkilö ei loukkaantunut. 

– Poliisi selvittää edelleen tapahtuman kulkua ja epäillyn motiivia. Häntä kuullaan myöhemmin tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Ampumavälikohtaus sattui noin kello neljän aikaan. Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä.

Tilanne Helsingin keskustassa oli välikohtauksesta huolimatta rauhallinen. Noin puoli kahdeksan aikaan poliisi tviittasi, että poliisioperaatio on ohi. 

"Mies käveli rauhallisesti poispäin paikalta"

Jyrki Nikkisen työpäivä keskeytyi tiistaina dramaattisesti ammuskelun ääniin. Nikkinen on yksi Helsingin Kampissa toimivan pienoismalliliike Tietonikkarin osakkaista.

– Havahduin pamahduksen ääniin. En aluksi tajunnut, mistä on kyse, mutta havahduin tilanteeseen kunnolla, kun kuulin, miten autosta hajotettiin ikkunoita. Katsoin ulos liikkeen ikkunasta ja näin keltavihreisiin raksavaatteisiin pukeutuneen isokokoisen ja kylmähermoiselta näyttäneen miehen. Tämä vaikutti siltä, että on pidellyt asetta aiemminkin. Mies käveli rauhallisesti poispäin paikalta.

Nikkinen kuvailee miehen näyttäneen ulkomaalaistaustaiselta. Miehen kädessä oli käsiase.

Uhrien luokse tuli Nikkisen mukaan nopeasti sivullisia, jotka hälyttivät apua.

Nikkinen sanoo, ettei ehtinyt pelätä tilanteessa.

– Nyt jälkijunassa sitä on alkanut miettiä, mitä kaikkea olisi voinut tapahtua. Ruotsissa ja muualla on ollut vastaavia tapauksia ja nyt näköjään täälläkin.

Liikkeenharjoittaja kuuli kolme laukausta

Kampissa Helsingin keskustassa tiistaina iltapäivällä ammutut laukaukset kuullut toinen liikkeenharjoittaja kuvailee tilannetta pelottavaksi.

– Olin takahuoneessa, kun kuulin kolme laukausta.

Liikkeenharjoittaja ei nähnyt ampumista, mutta näki epäillyn ampujan poistumisen. Liikkeenharjoittaja kertoo tämän olleen mies.

– Hän potkaisi lähtiessään auton takaoveen.

Liikkeenharjoittaja sanoo ensin luulleensa laukauksia leikkiaseella ammutuiksi, mutta tajunneensa todellisen tilanteen pian.

– Poliisi tulivat paikalle onneksi todella nopeasti. Toivoimme, että ambulanssi olisi tullut ensin, mutta poliisit saapuivat nopeammin.

Ensihoitaja auttoi maassa maannutta

Paikalla oli silminnäkijähavaintojen mukaan useita poliisin ajoneuvoja ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

STT:n mukaan ensihoitaja auttoi maassa maannut ihmistä, ja toinen ihminen piteli kylkeään.

Toisen silminnäkijähavainnon mukaan useita poliisiautoja ajoi hälytysajossa Mechelininkatua keskustasta pohjoisen suuntaan. Hälytysajossa oli mukana poliisin uusia panssaroituja ajoneuvoja.

Helsingin Sanomat uutisoi, että poliisi on eristänyt alueen kahden korttelin matkalta Hietalahdenkadun ja Ruoholahdenrannan välistä.

Poliisin tviitit tapauksesta: 

Juttua päivitetty kello 17.45. Juttuun on lisätty loukkaantuneiden määrä ja silminnäkijän kommentit.

Juttua päivitetty kello 18.00. Juttuun on lisätty tieto, että poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni ja komisarion kommentti.

Juttua päivitetty kello 18.30. Juttuun on lisätty, että poliisi tutkii tapausta kahtena murhan yrityksenä ja Jyrki Nikkisen kommentit.

Juttua päivitetty kello 19:40: lisätty tiedot kolmesta murhayrityksestä ja tapauksen tilasta.