Shaun Heshkan toi­pu­mis­en­nus­te Kärp­pien ainoa hyvä uutinen – Kap­tee­ni Kuk­ko­nen ih­met­te­li pik­ku­pe­to­jen vai­suut­ta HPK-tap­pion jäl­keen: ”Ih­mis­mie­li on eri­koi­nen eläin”

Perjantaina vakuuttavan voiton HPK:sta Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa ottanut Kärpät ei ollut lähelläkään perjantain virettään lauantain kotiottelussaan.

Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina.
Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina.
Kuva: Jukka Leinonen

Eilen vakuuttavan voiton HPK:sta Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa ottanut Kärpät ei ollut lähelläkään perjantain virettään lauantain kotiottelussaan.

Ritaripaidat vetivät miekan vyöltään heti kiekon pudottua jäähän ja nappasivat jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla tukevan yliotteen isännistä. 

Kärpät ei toipunut shokkialusta tai noussut pelin vaatimustasolle missään vaiheessa iltaa, joten HPK vei täyden pistepotin ansaitusti mukanaan Hämeenlinnaan.

– Emme pärjänneet tänään alkuunkaan. HPK oli erinomainen, olisivat voineet tehdä kolme neljä maalia lisääkin. Justus (Annunen) piti meitä pystyssä, kärppäluotsi Mikko Manner tuskaili pelin jälkeen.

Katso tästä parhaat palat illan pelistä:

Videolla ottelukooste Kärpät-HPK.
Video: Telia

Vierasjoukkue HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen oli luonnollisesti tyytyväinen ritarijoukkonsa taisteluun.

– Pelaajilta hyvää vastuunottamista eilisen jälkeen. Kärpät sai lopussa muutaman tolpan, mutta tänään onnikin oli meidän puolellamme, Pennanen virkkoi.

HPK kaikessa parempi

Pennanen oli oikeassa, onni oli lopussa vieraiden puolella. Vain parisen minuuttia ennen ottelun loppua Radek Koblizek laukoi siniviivan tuntumasta kiekon HPK-maalin pystytolppaan, eikä se ollut oululaisten ainoa tolppakuti illan aikana.

Kärppien pelistä puuttui kuitenkin läpi illan voittamisen kiima, jota oli havaittavissa perjantaina Hämeenlinnassa. Vuorokauden aikana joukkueiden roolit kääntyivät ikään kuin päälaelleen.

Raksilassa oli lauantaina yksi kauden suurimmista yleisömääristä (5680) katsojaa, mutta kotijoukkueen esitys oli yksi kauden vaisuimmista.

Kärpät hävisi maalit ja laukaukset kohti maalia. Ohilaukauksia molemmille kertyi sentään yhtä paljon. Kärpät myös nappasi pikkukakkosia selvästi vastustajaa enemmän.

Vieraiden maalilla torjunut Joona Voutilainen joutui venymään kiekon tielle vain 15 kertaa illan aikana. Lukema on vierasveskareiden kauden pienimpiä Raksilassa.

– Puhuimme pelaajien kesken paljon siitä, että HPK:lta tulee tänään bounce back eilisen pelin jälkeen, mutta emme onnistuneet henkilökohtaisessa valmistautumisessa. Ihmismieli on erikoinen eläin, kärppäkapteeni Lasse Kukkonen summasi.

Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina.
Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina.
Kuva: Jukka Leinonen

Läjä pelaajia taas maajoukkueiden käyttöön

Kärpät kertoi pelin jälkeen hyviä uutisia, sillä perjantaina ikävän näköisesti jalkansa loukannut kanadalaispuolustaja Shaun Heshka ei kärsi vakavasta vammasta. Lauantaina magneettikuvauksissa käynyt Heshka sai puhtaat paperit ja miehen kuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

– Kaikki näkevät, kuinka iso pelaaja Shaun meille on. Emme me pärjää, jos Shaun ei ole mukana, Manner huokaili helpotuksesta hyvien uutisten jälkeen.

Heshkan pikainen paluu olisi Kärpille tärkeä, sillä oululaisjoukkue menettää ensi viikolla taas tukun pelaajia eri maajoukkueiden käyttöön. Leijonien mukaan lähtee päävalmentaja Mannerin lisäksi lauantaina Kärppien ainoan osuman viimeistellyt Julius Junttila.

Tshekin maajoukkueeseen lähtee puolestaan jälleen Jakub Krejcik. Slovakian paitaan ensi viikolla pukeutuvat Michal Kristof sekä Patrik Rybar. Kirsikikkana kakun päälle myös Topi Niemelä lähtee leijonareissulle alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

– Katsotaan ketä jää ja otetaan A-nuorista lisää seppiä mukaan, Manner suunnitteli maajoukkueviikon puolustajakuvioita.