Tilaajille

Seu­ra­sim­me Pie­ta­ris­sa, kun Can­nes-voit­ta­ja Juho Kuos­ma­nen ah­tau­tui fil­mi­ryh­mi­neen junan hyttiin – Sel­vi­si, miksi kolme mi­nuut­tia elo­ku­vaa vaati 12 tunnin työn

Hymyilevän miehen tekijän, Juho Kuosmasen uutta elokuvaa kuvataan maaliskuun loppupuolelle saakka Venäjän rautateillä.

Hymyilevän miehen tekijän, Juho Kuosmasen uutta elokuvaa kuvataan maaliskuun loppupuolelle saakka Venäjän rautateillä. Elokuvan innoittajana on Rosa Liksomin romaani Hytti nro 6. Vierailimme kuvauspaikalla Pietarin Vitebskin asemalla ja seurasimme, mitä tarvitaan, että saadaan valmiiksi kolme minuuttia elokuvaa.

Kun 12 tuntia jatkunut filmauspäivä päättyy avustajien ja filmiväen raikuviin taputuksiin Pietarin Vitebskin rautatieaseman hallissa, elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen istuu aseman kahvilan pöytään tuottaja Jussi Rantamäen ja näyttelijä Seidi Haarlan kanssa.

– Nyt saatiin kolme minuuttia valmiiksi, ohjaaja sanoo ja tarkoittaa, että kolmas työpäivä Rosa Liksomin Hytti nro 6 -romaanin innoittaman elokuvan kuvauksista sujui hienosti. Aamupäivän filmiryhmä kuvasi junanvaunussa ja ratapihalla ja iltapäivällä asemahallissa.