Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

SEO avaa kaksi bio­kaa­sun ja­ke­lu­ase­maa Oulun seu­dul­le – yhtiö aikoo nostaa myy­tä­vän polt­to­ai­neen bio-osuut­ta

Huoltoasemaketju SEO aikoo avata Oulun seudulle kaksi biokaasun jakeluasemaa vuoden 2020 aikana, yhtiö kertoo blogissaan.

SEO aikoo avata kaksi biokaasun jakeluasemaa Oulun seudulle vuoden 2020 aikana.
SEO aikoo avata kaksi biokaasun jakeluasemaa Oulun seudulle vuoden 2020 aikana.
Kuva: Risto Pikkupeura

Huoltoasemaketju SEO aikoo avata Oulun seudulle kaksi biokaasun jakeluasemaa vuoden 2020 aikana, yhtiö kertoo blogissaan.

Yhtiön mukaan ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi ja hiilineutraaliuden saavuttamiseksi tarvitaan nopeasti toimenpiteitä. 

– Sähköautot nousevat mediassa edelleen avaintekijäksi tämän tavoitteen saavuttamiseksi, mutta biokaasu fossiilisten polttoaineiden korvaajana nousee yhä vahvemmin kilpailevaksi ratkaisuksi, blogissa todetaan.

SEO:n mukaan Suomen autokannasta täyssähköautoja on 4204, ladattavia hybridejä 20 829 ja kaasuautoja 10 000 kappaletta, kun fossiilisilla polttoaineilla kulkevia henkilöautoja on 2,8 miljoonaa.

– Koko Suomessa autojen keski-ikä on 13 vuotta, joten jos tästä päivästä lähtien jokainen suomalainen hankkisi seuraavaksi autoksi sähkö- tai kaasuauton kuluisi autokannan päivittämiseen helposti 13-20 vuotta.

Seo kertoo nostavansa myytävän polttoaineen bio-osuutta lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vuonna 2020 bio-osuus on 20 prosenttia kaikesta liikennekäyttöön jaettavasta polttoaineesta. Myös Oulun uusien asemien avaaminen on osa tätä tavoitetta.