Sentit olivat sot­ka­mo­lais­ten puo­lel­la – PattU hävisi Sot­ka­mol­le

Raahelaiset paransivat lyöntejään avauspeliin verrattuna, mutta vaatimaton ulkopelaaminen ei riittänyt kaatamaan Sotkamon Jymyä, joka jyrää vahvasti kivikovan ykköskärkensä turvin.

Miesten Superpesiksen 2. puolivälierä, PattU–Sotkamo 0–1 (5–5, 4–8). Sotkamo johtaa voitoin 2–0.

Pattijoen Urheilijoiden pelaajat kiittivät pelin jälkeen yleisöä kapteeninsa Topi Kososen johdolla.

Kaikki tiesivät, että sunnuntain ottelu saattoi vallan hyvin olla kauden viimeinen kotiottelu.

Raahelaiset paransivat lyöntejään avauspeliin verrattuna, mutta vaatimaton ulkopelaaminen ei riittänyt kaatamaan Sotkamon Jymyä, joka jyrää vahvasti kivikovan ykköskärkensä turvin.

– Sotkamo vei hirveillä prosenteilla keulaa koko ajan, mutta ulkopelimme oli huonointa miesmuistiin. Takatilannepelaamiseen kaaduimme tänään, PattU:n parhaana palkittu Timo Kallio sanoi.

Jymyn kovat jokerikotiuttajat Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö pääsivät valmiiseen pöytään tämän tästä. Mörssäreiden seitsemän kotiutuksen saldo tarkoittaa yleensä sitä, että Jymy voittaa pelin.

Sotkamo johti ensimmäistä jaksoa jo 2–5, mutta kotijoukkue kipusi tasoihin Jari Törmäsen, Juuso Keski-Koukkarin ja Teemu Juntusen kotiutuksilla.

Raahelaiset tuntuivat olevan tyytyväisiä tasapeliin, mutta tosi asiassa joukkueen olisi pitänyt viedä jakso, jotta peli olisi ollut voitettavissa.

– 5–5-tasatilanteessa Topi Kosonen pääsi lyömään jaksovoittoa. En tiedä miten pelissä olisi käynyt, jos hän olisi onnistunut, vieraiden pelinjohtaja Jani Komulainen mietti.
Tasoittavallaan Sotkamo rakensi tilanteen Roope Korhoselle, mutta tilanne kuivui Paavo Pellon ottamaan koppiin, joka tuotti taululle kaksi paloa.

Sateisessa säässä tehtailtiin peräti 22 juoksua, sillä myöskään Sotkamon ulkopeli ei ollut pitävää.

Pelin alku oli täysin identtinen Sotkamossa pelattuun avauspeliin nähden. Jymy heitteli harhoilla PattU:n 2–0-karkumatkalle.

Komulainen arveli harhaheittojen johtuvan pudotuspelien paineista, sillä aikaisemmin kauden aikana vastaavaa ongelmaa ei ole ollut.

– Kaksi juoksua harhaheitoilla keulaan ei ole koskaan hyvä juttu, sillä se antaa uskoa vastustajalle. Ulkopeliä pitää tarkastella. Meille tuli kaikenlaisia kommelluksia, ja niistä juoksuja vastustajalle, Komulainen sanoi.

PattU:n pelinjohtaja Jussi Haapakoski harmitteli kollegansa tavoin räpyläpelaamisen tasoa.

– Kylmä fakta on, että kun on palon paikka se pitää tehdä, jos aikoo näissä peleissä pärjätä.

Raahelaisten kausi on tiistaina katkolla Sotkamossa.

– Torstaina pelaamme täällä (kotikentällä). Se on meillä nyt päämääränä.

– Tämä sarja ei ole vielä loppunut, Haapakoski vakuutteli.

Sarjan jatkuminen vaatisi, että raahelaiset löytävät jotain lääkkeitä Jymyn väkevää ykköskärkeä vastaan. Niilo Piiponniemi ja sataprosenttisesti vaihtanut Joni Rytkönen etenivät kuin juna asemalta toiselle. Molemmat toivat viisi juoksua.

Toisella jaksolla Piiponniemen kunnari tyhjään kenttään näytti suuntaa koko pelille.

– Pystäri keskelle kenttää ja läpihän se solahti, Haapajärven mies kommentoi leppoisaan tyyliinsä.