Se­naat­ti antaa ah­din­koon jou­tu­neil­le pk-yri­tyk­sil­le sadan pro­sen­tin vuok­ra­na­lan­nuk­sen

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun.

Senaatti-kiinteistöt kertoi tuntuvista vuokranalennuksista. Kuvituskuva.
Senaatti-kiinteistöt kertoi tuntuvista vuokranalennuksista. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun. Näin Senaatti kertoo haluavansa helpottaa pk-yritysten tilannetta koronapandemian aikana.

Senaatti antaa tarvittaessa sadan prosentin vuokranalennuksen hankalassa tilanteessa oleville yksityisille pienille ja keskisuurille yrityksille ja yhdistyksille.

Tehdyn linjauksen mukaisesti Senaatti alentaa huhti- ja toukokuun vuokria. Alennus edellyttää vuokralaisilta yhteydenottoa Senaattiin ja perustelut alennukselle.

Senaatti on valtion liikelaitos, joka vastaa valtionhallinnon toimitiloista. Pieni osa Senaatin asiakkaista on yksityisiä yrityksiä. Vuokralaisina on ravintoloita, kahviloita, kauppaliikkeitä ja vastaavia pk-yrityksiä, joiden toimintaan nyt vallitseva poikkeustilanne voi vaikuttaa merkittävästi.

Valtion ja muiden julkisyhteisöjen virastot ja laitokset saavat rahoituksensa tai pääosan siitä julkisista varoista, samoin kuin valtaosa kulttuurilaitoksista. Näiden asiakkaiden ja julkisyhteisöjen omistamien yhtiöiden ja yhteisöjen osalta ei ole tehty muutoksia vuokranmaksuun, vaan niissä noudatetaan edelleen vuokrasopimuksiin kirjattuja vuokranmaksun eräpäiviä.

Senaatti kertoo seuraavansa koronapandemian kehitystä ja tarvittaessa ryhtyvänsä uusin toimenpiteisiin auttaakseen vuokralaisten toiminnan jatkumisen poikkeusolojen yli.

Yksityisiä vuokralaisia pyydetään olemaan tarvittaessa yhteydessä sähköpostitse omaan yhteyshenkilöönsä Senaatissa.