Retkeily: Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alue sai al­kun­sa, kun erä­mai­nen alue löytyi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta

Vanhat kuvat: Jou­lu­kuus­sa 2002 Oulussa lois­ti­vat tier­na­täh­det ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: "Oulun Höyh­tyäl­le en saanut na­vet­taa, täällä kor­ves­sa olen nyt on­nel­li­nen" – Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea emäntä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sen sijaan, että vä­hen­näm­me kan­na­bik­sen käytön es­tei­tä, on pa­nos­tet­ta­va hoitoon pääsyyn

Marja Sannikka haastatteli 22.10. tv-ohjelmassa kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsästä sekä Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Aleksi Huplia kannabiksen käytön laillistamisesta ja rangaistavuuden poistosta. Ohjelmassa käsiteltiin alkoholin käytön ja tupakoinnin kustannuksia, mutta sivuutettiin kannabiksen käyttöön liittyvät kustannukset.

Nyt, kun kannabiksen käytön dekriminalisoinnista haaveillaan, olisi syytä kuulla arvioita käytön kustannuksista – myös mahdollisessa dekriminalisointitilanteessa.

Eri skenaarioissa olisi syytä ottaa huomioon mahdollinen käytön lisääntyminen dekriminalisoinnin seurauksena, sekä siitä aiheutuva lisääntyvä kuormitus muun muassa vieroitushoitojen järjestämisessä, päihteisiin liittyvien onnettomuuksien tai itsemurhayritysten hoidoissa, tai itsemurhaan päätyneiden henkilöiden läheisten tukemisessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.