Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Selänne kaap­pa­si Kii­min­gin kas­va­tin sy­lei­lyyn­sä – ”Nyt nau­tit­te!”

Pikkuleijonien puolustajaa Niko Mikkolaa ei voi syyttää ainakaan itseluottamuksen puutteesta. Kiimingin kasvatti ilmoitti jo MM-välierän jälkeen painokkaasti, että Suomi on turnauksen paras joukkue.

Pikkuleijonien puolustajaa Niko Mikkolaa ei voi syyttää ainakaan itseluottamuksen puutteesta. Kiimingin kasvatti ilmoitti jo MM-välierän jälkeen painokkaasti, että Suomi on turnauksen paras joukkue.

Niin oli.

Tosin finaalin varsinaisen peliajan lopussa jopa Mikkolan uskoa koeteltiin.

– Ekat sekunnit Venäjän maalin jälkeen olivat pettymystä. Silti uskoimme, että otamme tämän. Että yksi veto sisään ja olemme maailmanmestareita.

194-senttisen Mikkolan haastatteluhetki sai keskiviikkona kello 00.30 yllättävän käänteen, kun Suomi-kiekon legenda Teemu Selänne kaappasi nuorukaisen isälliseen halaukseen Helsingin Areenan uumenissa.

– Aivan mieletöntä! Nyt nautitte, Selänne ohjeisti tuoretta maailmanmestaria.

Mikkolan, 19, matka ikäluokan huipulle on kulkenut Kiimingin Kiekko-Poikien, Kärppien ja KalPan kautta.

– Aloitin lajin Kiimingin kirkonkylän ulkojäällä, siellä pelailin iskän ja kavereiden kanssa. KKP:ssä opin luistelemaan ja lajin perushommat. Sitten matka jatkui Kärppiin. Sielläkin opin paljon. Sitten katselin, että on paras lähteä haistelemaan jotain uutta, Mikkola taustoitti B-juniori-iässä tapahtunutta siirtoaan KalPaan.

Kuopiossa Mikkolasta on kypsynyt täysiverinen huippu-urheilija ja liigapelaaja, jonka St. Louis Blues varasi viime kesänä viidennellä kierroksella NHL:ään.

– Ja nyt olen tässä. Maailmanmestarina, Mikkola tunnelmoi.

Mikkola ei ole sukua jääliläislähtöiselle puolustajalle Ilkka Mikkolalle, joka oli voittamassa nuorten MM-kultaa Suomelle vuonna 1998.

Kultajuhlien suunnasta ja ohjelmasta Niko Mikkolalla ei ollut keskiviikon varhaisina tunteina vielä tietoa.

– Mutta nyt nautitaan. Tämä on kerran elämässä -kokemus. Ei löydy paljon sanoja. Uskomatonta.