Se­bas­tian Tynk­ky­nen pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton jä­se­nyy­des­tä – pe­rus­te­lee eron­pyyn­töään kan­san­edus­ta­jan teh­tä­vil­lä

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on lähettänyt eronpyyntönsä Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta Oulun kaupunginhallitukselle.

Perussuomalaisten valtuutettu Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydesta perusteluinaan kansanedustajaksi pääsy viime vaaleissa.
Perussuomalaisten valtuutettu Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydesta perusteluinaan kansanedustajaksi pääsy viime vaaleissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on lähettänyt eronpyyntönsä Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta Oulun kaupunginhallitukselle, jonka on määrä käsitellä asiaa maanantain kokouksessa.

Eronpyyntöään hän perustelee sillä, että hänet valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Jos Tynkkyselle myönnetään ero, hänen tilalleen Oulun kaupunginvaltuustoon nousee varavaltuutettu Veijo Väänänen, joka sai vuoden 2017 kunnallisvaaleissa valitsematta jääneistä perussuomalaisista eniten ääniä.

Tynkkynen pyytää kaupunginhallitukselta eroa myös Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n valtuuskunnan jäsenyydestä samasta syystä.

Valtuustosta erotessaan Tynkkysen on myös erottava Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston jäsenyydestä. Erosta päätetään Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuussa.

Facebookin videoblogissaan Tynkkynen kertoo haastavansa muutkin kansanedustajat luopumaan kunnallisista luottamuspaikoista.

– Kansanedustajat ovat päättämässä jättimäisen kokoisista asioista, mutta heillä on kädet täynnä muuta hommaa. Lisäksi heidän halunsa pitää kiinni kunnallisista luottamuspaikoista liittyy rahaan, koska niistä yleensä maksetaan kokouskohtaisia palkkioita. Jos en luopuisi valtuustopaikastani ja varapuheenjohtajan paikastani, saisin kansanedustajan palkkioni päälle 1 000–3 000 euroa kuussa riippuen kokousten määrästä ja niiden kestosta, hän perustelee.

Tynkkynen sanoo haluavansa tehdä luopumispäätökset heti alussa "ennen kuin ehtii mennä pilalle poliitikkona".