Sean Ber­gen­heim vailla seuraa

Jääkiekkoilija Sean Bergenheimin, 22, alkusyksy on ollut perin värikäs. Bergenheim päätti ennakkoluulottomasti hyväksyä venäläisen Jaroslavlin tarjoaman sopimuksen, mutta pelit päättyivätkin Venäjän mestaruussarjassa yhdeksän ottelun jälkeen.

-

Helsinki Jääkiekkoilija Sean Bergenheimin, 22, alkusyksy on ollut perin värikäs. Bergenheim päätti ennakkoluulottomasti hyväksyä venäläisen Jaroslavlin tarjoaman sopimuksen, mutta pelit päättyivätkin Venäjän mestaruussarjassa yhdeksän ottelun jälkeen.

Nyt Bergenheim puntaroi avustajiensa kanssa mistä löytyisi seuraava joukkue.

- Purimme sopimuksen Jaroslavlin kanssa yhteisymmärryksessä, Bergenheim selvittää.

Jaroslavlia valmensi kauden alkaessa suomalaisille tuttu Vladimir Jursinov. Mutta hänet erotettiin nopeasti.

- Valmentajavaihdoksen jälkeen, kun olin pelannut viisi ottelua, homma muuttui rajusti. Ei tullut peliaikaa neljässä seuraavassa pelissä ja katsoin, että minun on parempi etsiä uusi seura. Rooli ei ollut sitä mistä sovittiin, Bergenheim selvittää.

Bergenheim palasi Suomeen, sillä NHL-sopimusta hänen oikeutensa omistavan New York Islandersin kanssa ei syntynyt. Suomessa Bergenheim pääsi harjoittelemaan kasvattajaseuransa Jokerien kanssa.

- Tästä ei pidä vetää vääriä johtopäätöksiä. Olen kiitollinen Jokereille että saan harjoitella heidän kanssaan muina kuin pelipäivinä, mutta se ei tarkoita että tekisimme sopimuksen.


Vaihtoehtoja löytyy

Bergenheim toivoo edelleen, että hän saisi jatkoa NHL-uralleen. NHL:ssä ja Islandersissa laitahyökkääjä ehti pelata kaudella 2003-04 yhden ottelun ja viime kaudella 28 peliä.

- Aion katsastaa kaksi tai kolme viikkoa mikä on tilanne. Siis saanko sopimusta NHL:ään. Sitten Euroopassa on kolme, tai oikeastaan neljä vaihtoehtoa. Sveitsi, Ruotsi ja Suomi, sekä myös Venäjä, Bergenheim listaa.

Bergenheimin mukaan hän ei kokenut Venäjällä kaukalossa tai sen ulkopuolella mitään järisyttävää kulttuurishokkia.

- Peleissä Venäjällä ehkä esiin tulee vertailua tehdessä se, että siellä yritetään yksilöinä eikä niinkään joukkueena voittaa otteluita. Mutta tällä kokemuksella sanon, että erittäin hyvä taso siellä liigassa on.

Arkielämässä noin 600 000 asukkaan Jaroslavlissa, joka sijaitsee Moskovasta noin neljän tunnin lentomatkan päässä pohjoiseen, Bergenheimin mukaan kaikki toimi sopivasti. Mutta erojakin hänen aikaisempaan kokemaan löytyi.

- Liikenne on oma lukunsa. Ja turvavöiden käyttö sinänsä. Jos laitoit turvavyön päälle niin sitä voitiin pitää loukkauksena, Bergenheim muistelee.

Viime keväänä Bergenheim pelasi ensimmäisen maaottelunsa ja ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa. Mitaliketju sai pronssista jatkoa, sillä pronssin hän saavutti myös 18-vuotiaiden MM-kisoista kaudella 2000-01 ja myös 20-vuotiaiden MM-kisoista 2002, 2003 ja 2004.

- Toivon, että seura-asiassa tapahtuu ratkaisu lähiaikoina, mutta katsellaan rauhallisesti, Latvian MM-kisoissa viime keväänä 9 ottelussa tehot 2+1 koonnut Bergenheim miettii.