Scan­fi­lin Jorma J. Takanen suomii suo­ma­lais­ta työ­kult­tuu­ria

"Nykyään on työntekijöissä liikaa pullamössöporukkaa, joka miettii vain vapaa-ajan harrastuksiaan työaikana. Ennen, kun minä aloitin alalla, oli heinänteon meininki. Ylitöitä tehtiin sitä mukaa kuin tarvitsi", pörssiyhtiö Scanfilin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, sieviläinen Jorma J. Takanen pamautti.

"Nykyään on työntekijöissä liikaa pullamössöporukkaa, joka miettii vain vapaa-ajan harrastuksiaan työaikana. Ennen, kun minä aloitin alalla, oli heinänteon meininki. Ylitöitä tehtiin sitä mukaa kuin tarvitsi", pörssiyhtiö Scanfilin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, sieviläinen Jorma J. Takanen pamautti.

Takanen oli yhtenä alustajana kuudennessa Kerttu Saalasti -seminaarissa Nivalassa maanantaina. Päivän aiheena oli Moniteknologiatuotanto alueellisen hyvinvoinnin edistäjänä.

Scanfil on 30-vuotias, kansainvälisesti merkittävä tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja.

Se työllistää Suomessa, Belgiassa, Kiinassa, Unkarissa ja Virossa noin 2 300 henkilöä. Varsinkin Kiinan -- jossa Scanfilillä on yli 40 prosenttia työntekijöistään -- työskentelykulttuuri ihastuttaa Takasta.

"Intensiteetti on aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Töitä tehdään koko työajan, kun teollisuuden todellinen työaika Suomessa on ehkä 70 prosenttia."

Kiinalaisia, samoin kuin esimerkiksi unkarilaisia ja virolaisia, Takanen kehuu innokkaiksi työntekijöiksi, jotka työnaikansa ulkopuolellakin haluavat ammentaa lisäoppia.

"Kahdeksan tuntia ei riitä heille. Heitä motivoi pääseminen paremmille ansioille. Ja kyllähän he pääsevätkin -- jopa kolminkertaisille normaaliin paikalliseen palkkatasoon verrattuna", Takanen sanoi. Suomesta vastaava "halu ja nälkä kohottaa omaa elintasoa" puuttuvat.

"Surukseni totean sen. Työnteossa halun ja nälän merkitys on 90 prosenttia", Takanen laski.

Pelkkä paikallaolo on palkan peruste

Suomalainen palkkausjärjestelmä perustuu Jorma J. Takasen mielestä sosiaalisiin perusteisiin, ei tehtyyn työhön.

"Palkkaa saa paikallaolon perusteella", Takanen hymähti.

Takasen mukaan suomalaistyöntekijät ovat kuitenkin sairauslomilla 5--10 prosenttia, kuntasektorilla jopa 30 prosenttia työajastaan. Kiinan vastaava luku on vain prosentin luokkaa.

Takanen tietää lisäksi, että yhden suomalaisen työntekijän palkkaamisesta koituvilla kuluilla saa Kiinassa palkattua 20--30 työntekijää. "Volyymituotteita voi valmistaa enää vain halvemman kustannusten maissa. Se aika on Suomessa ohi."

Hallituksen puheenjohtaja puhui kansainvälistymisen pakosta, markkinoiden aiheuttamasta paineesta. Scanfilissä henkinen päätös ulkomaille siirtymisestä tehtiin jo viime vuosituhannen puolella, mutta strateginen päätös nuijittiin pöytään lopulta vuonna 2001.

Vuodesta 2002 lähtien yli 65 prosenttia Scanfilin tuotantokapasiteetista on ollut rajojemme ulkopuolella. Yrityksen tuotteista vain 2--3 prosenttia jää Suomeen. "Tämän kehityksen jatkuminen on selviö. Yhtään rakennusprojektia eikä merkittävää koneinvestointia ole näkyvissä Suomeen mutta ulkomaille kyllä", Takanen paljasti.

Scanfil hakeekin kasvua juuri ulkomailta. Tavoitteena on saavuttaa miljardin euron liikevaihto. Viime vuonna se oli reippaat 0,3 miljardia.

"Meillä ei ole elintilaa isojen yritysten joukossa, ellemme pysty kasvamaan. Tänä vuonna teemme merkittäviä ratkaisuja", Takanen vihjasi.

Siitä huolimatta Takanen korosti Sievin-tehtaan olemassaoloa. "Meillä on halu ja tahto kehittää sen toimintaa." Scanfilin Jorma J. Takanen moittii suomalaista, pitkää elinikäistä kouluttautumista. "Silloinhan ei käydä ikinä töissä. Ei sellainen voi kansantaloudellisesti toimia", hän puuskahti.