Savon Sa­no­mat: Itä-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­to otti val­von­taan­sa hoi­va­pal­ve­luyk­si­kön, jonka kah­dek­san asu­kas­ta on kuollut ko­ro­na­vi­ruk­seen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut Kiuruvedellä sijaitsevan Attendo Kallionsydämen toimintayksikön valvontaansa, uutisoi Savon Sanomat.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut Kiuruvedellä sijaitsevan Attendo Kallionsydämen toimintayksikön valvontaansa, uutisoi Savon Sanomat. Tiistaihin mennessä kahdeksan Kallionsydämen hoivapalveluyksikön asukkaista oli kuollut koronavirukseen.

Ottamalla yksikön valvontaansa aluehallintovirasto haluaa varmistua, että hoivapalveluyksikössä turvataan siellä asuvien koronavirukseen sairastuneiden vanhusten riittävä terveydenhuolto.

Avi edellyttää myös, että koronaviruksen torjuntatoimenpiteet, sairastuneiden hoito, altistuneiden suojautuminen ja karanteeni sekä tartunnanjäljitys toteutetaan viranomaisohjeiden mukaan.

Hoivakodin päätyminen viranomaisten valvontaan tarkoittaa, että avi pitää valvontakokouksia, joissa varmistetaan laitoksen noudattavan viranomaisten antamia ohjeita.