Sau­di­leh­det: Si­veys­po­lii­si antoi tyt­tö­jen palaa elä­väl­tä

Saudi-Arabian lehdet ryöpyttivät torstaina poikkeuksellisen rajusti maan mahtavaa siveyspoliisia.

Saudi-Arabian lehdet ryöpyttivät torstaina poikkeuksellisen rajusti maan mahtavaa siveyspoliisia. Lehtien mukaan poliisi esti yritykset pelastaa 15 tyttöä palavasta koulusta.

Tytöt saivat kuolla liekkeihin, koska he eivät olleet asianmukaisissa pukeissa eli eivät olleet verhoutuneet koko vartalon peittäviin kaapuihin.

Lehtiä ja uhrien omaisia kuohuttanut palo sattui Mekan kaupungissa viime maanantaina. Useimmat tytöistä tallautuivat kuoliaaksi, kun he yrittivät paeta lieskoja.

Al-Eqtisadiah-lehden mukaan palomiehet joutuivat käsirysyyn siveyspoliisien kanssa yrittäessään pelastaa tyttöjä liekeistä. Englanninkielinen Saudi Gazette kertoi suurin otsikoin, että poliisit pysäyttivät tyttöjen luo pyrkineitä miehiä väittämällä, että ”olisi synti lähestyä näitä”.

Eräs pelastusmiehistön jäsen kertoi nähneensä, kun poliisi löi tyttöjä estääkseen näitä poistumasta palavasta rakennuksesta ilman vartalon peittävää, abayana tunnettua mustaa kaapua.

"Kerroimme heille, että tilanne on nyt niin vakava, ettei tuollaisia asioita voi ottaa huomioon, mutta he huusivat meille ja kieltäytyivät siirtymästä syrjään portilta", al-Eqtisadiah-lehti kertoi pelastusmiehistön jäsenen sanoneen.

Pelätyt mutaween-siveyspoliisit partioivat tiuhaan vanhoillisen kuningaskunnan kaduilla ja valvovat kovin ottein pukeutumismääräysten ja rukouskutsujen noudattamista sekä sukupuolten pysyttelemistä erillään.

Määräysten rikkojia kuritetaan lyönnein, ja joskus he päätyvät vankilaan.