Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Sa­teen­kaa­ri­li­put va­ras­tet­tiin Oulun kau­pun­gin­ta­lon sa­lois­ta kesken Pri­de-kul­kueen, vain trans­lip­pu jäi lie­hu­maan

Oulun kaupungintalon edessä olevissa lipputangoissa liehuneet sateenkaariliput hävisivät saloista kesken Oulu Pride -tapahtuman.

Vain kuvassa näkyvä translippu sai jäädä liehumaan kaupungintalon lipputankoihin.
Vain kuvassa näkyvä translippu sai jäädä liehumaan kaupungintalon lipputankoihin.
Kuva: Joel Karppanen

Oulun kaupungintalon edessä olevissa lipputangoissa liehuneet sateenkaariliput hävisivät saloista kesken Oulu Pride -tapahtuman. Kolmesta lipusta vain translippu jäi paikalleen kaupungintalon edustalla olevaan salkoon. 

Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen vahvistaa, että kaksi lippua varastettiin kesken kulkueen. Väisäsen mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus poliisille. Myös tapahtumasta olemassa oleva kuvamateriaali on toimitettu poliisille.

Liput nostettiin kaupungintalon salkoihin heti maanantaina Pride-viikon käynnistyttyä. Lippujen oli tarkoitus olla tangoissa vielä viikonlopun yli, sillä Pride-viikon tapahtumia järjestetään vielä huomenna. 

– Liput olivat paikallaan vielä kun kävelin ohi kello 12 aikaan. Liput on siis varmaan viety silloin, kun kulkue oli käynnissä. 

Väisänen kertoo, että myös translippua oli yritetty varastaa kaupungintalon lipputangosta. Väliin mennyt sivullinen nainen oli kuitenkin onnistunut estämään lipun viemisen.

– Mietin, että pitäisikö käydä nostamassa pienemmät sateenkaariliput sinne salkoon, kun vielä huomenna on tapahtumia. Alkuperäiset liput tilattiin teetettyinä Ruotsista, sillä tuollaiseen yhdeksänmetriseen lipputankoon pitää olla suuremmat liput. 

Väisänen toteaa, että juuri tällaiset tapaukset todistavat sen, miksi Pride-kulkueita ja muita Pride-viikkoon liittyviä tapahtumia järjestetään. 

Oulun Pride-kulkue ja puistojuhlat sujuivat Väisäsen mukaan muuten rauhallisesti. Kulkueen reitin varrella seisoivat kaksi Vastarintaliikkeen tunnuksin varustautunutta henkilöä, joita ei päästetty osaksi kulkuetta tai puistojuhlaan.