SAS lo­pet­taa vuo­ro­len­not Oulun ja Tuk­hol­man välillä – vii­mei­nen lento Tuk­hol­maan 6. tam­mi­kuu­ta

SAS lopettaa vuorolennot Oulun ja Tukholman välillä. SAS aloitti lentovuorot Oulun ja Tukholman välillä suurin toivein noin vuosi sitten.

Oulu-Tukholma-reitti avattiin runsas vuosi sitten.
Oulu-Tukholma-reitti avattiin runsas vuosi sitten.
Kuva: Pekka Peura

SAS lopettaa vuorolennot Oulun ja Tukholman välillä.

SAS:n viestintäpäällikkö Freja Annamatz kertoo, että viimeinen lento Oulusta Tukholmaan on 6. tammikuuta 2020.

– Huolimatta toiveistamme emme ole nähneet kasvua matkustajamäärissä siinä määrin kuin olisimme toivoneet. Valitettavasti emme pysty pitämään reittiä yllä, Annamatz sanoo.

SAS aloitti lentovuorot Oulun ja Tukholman välillä suurin toivein noin vuosi sitten, mutta lennot eivät edistyneet odotetusti.

Viime vuoden lokakuussa SAS kertoi suunnitelmistaan, että kesällä 2019 yhtiöllä olisi jopa 12 viikoittaista vuoroa Oulun ja Tukholman välillä.

SAS aloitti lennot Oulu–Tukholma-välillä viime marraskuussa aluksi neljällä viikoittaisella edestakaisella vuorolla. Vuoden 2019 aikana lentojen määrä alkoi pienentyä ja niitä oli keväästä lähtien kolme viikossa. Kesällä lennoissa oli kokonaan taukoa.

SAS ja sen tytäryhtiöt ovat lentäneet nyt Oulu–Tukholma-reittiä kolmannen kerran. Ensimmäisen kerran ne lensivät sitä vuosina 1997–2007, toisen kerran 2012–2015. Lisäksi reittiä ovat lentäneet Finnair 1997–1999 ja Air Baltic kesällä 2010.