Sar­ja­ku­ris­ta­ja­na tun­ne­tun Pent­ti­län mie­len­ti­la­tut­ki­mus val­mis­tui – tut­ki­muk­sen si­säl­lös­tä ei kerrota jul­ki­suu­teen

Hovioikeus jatkaa Helsingin käräjäoikeudessa henkirikoksesta tuomitun Penttilän tapauksen käsittelyä ensi vuoden alusta. Penttilä on jo aiemmin tuomittu useista henkirikoksista

Hovioikeus jatkaa Helsingin käräjäoikeudessa henkirikoksesta tuomitun Penttilän tapauksen käsittelyä ensi vuoden alusta. Penttilä on jo aiemmin tuomittu useista henkirikoksista. Hänet tunnetaan myös sarjakuristajana.

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän mielentilatutkimus on valmistunut, kertoo Helsingin hovioikeus. Mielentilatutkimuksen tuloksista ei kerrota julkisuuteen, sillä tiedot ovat salassa pidettävää tietoa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen viime kesänä elinkautiseen vankeuteen 52-vuotiaan naisen murhaamisesta kuristamalla. Sen jälkeen tapausta on käsitelty hovioikeudessa.

Käräjäoikeuden antaman päätöksen mukaan Penttilän teko on raaka, julma ja suunnitelmallinen. Oikeus katsoi myös, että surmaamispyrkimys oli sitkeää.

Hovioikeus antoi heinäkuussa asiassa välituomion. Välituomion mukaan Penttilä oli menetellyt rangaistavaksi säädetyllä tavalla eli tappanut uhrinsa kuristamalla. Samalla hovioikeus määräsi Penttilän mielentilatukseen.

Hovioikeus kuulee vielä asianomaisia ja asian käsittely hovissa jatkuu tammikuussa 2020.

Penttilä on aiemmin tuomittu vankeusrangaistuksiin kolmesta henkirikoksesta.