Sar­ja­ku­ris­ta­jan karmea elämä ri­kos­mys­tee­ri­uu­sin­nas­sa – nyt avataan aivan tuo­rei­ta­kin hen­ki­ri­kok­sia

Huippulaatuista suomalaista true crimea on luvassa, kun Arman ja Suomen rikosmysteerit palaa uusin 3.

Helsinkiläistalosta löytyi keväällä 2018 naisen ruumis, joka oli kuristettu. Ohjelmassa nähdään, miten poliisi pääsi surmaajan jäljille ja keräsi näyttöä häntä vastaan.
Helsinkiläistalosta löytyi keväällä 2018 naisen ruumis, joka oli kuristettu. Ohjelmassa nähdään, miten poliisi pääsi surmaajan jäljille ja keräsi näyttöä häntä vastaan.

Arman ja Suomen rikosmysteerit

Huippulaatuista suomalaista true crimea on luvassa, kun Arman ja Suomen rikosmysteerit palaa uusin 3. tuotantokauden jaksoin.

Nyt ollaan aivan tuoreiden henkirikosten jäljillä. Kauden avaa paljon esillä ollut Sarjakuristajan nimellä kulkeva tapaus.

Keväällä 2018 helsinkiläisessä taloyhtiössä havahduttiin pahaan hajuun. Huoltomies löysi asunnosta sängyn alta naisen ruumiin. Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että tapaus on osa maamme synkintä rikoshistoriaa.

Sarjakuristajan elämä ja rikoshistoria on karmaiseva. Mieleen tulevat tv-sarjojen surulliset ihmishirviöt.

Yleensä tapauksista kertovat vanhemmat miespuoliset tutkijat. Tässä naispoliisi on suuressa roolissa ja juuri hänelle surmaaja kuulustelussa tunnusti.

Jakso antaa myös aihetta pohtia myös tällaisten toistuvien väkivaltarikosten rangaistuksia.

Mafiasuvun kiskontaa

Sarjassa selvitellään kansainvälistä huumeiden salakuljetusoperaatiota ja henkilön katoamista, jonka tutkinnan yhteydessä paljastui kotimaisen mafiasuvun harjoittama kiskonta. Pääpaino on kuitenkin edelleen henkirikostapauksissa.

Osa rikosjutuista on saanut laajaa mediahuomiota, mutta toiset eivät ole välttämättä ylittäneet uutiskynnystä. Ne taas ovat sisältäneet tutkinnan näkökulmasta kiinnostavia piirteitä.

Tamperelaislähiön pyörätieltä löytyneen ruumiin arvoitus

Katsojat muistavat varmasti ainakin nämä tapaukset: kun 14-vuotias koulutyttö löytyi tanssiharjoitusten jälkeen surmattuna pyörätien varrelta. Ja kuinka miehen löytyminen kuolleena tamperelaisen lähiön kävelytieltä jäi pitkään mysteeriksi.

Ohjelmassa käsiteltävät rikokset ovat harvinaisia, yllätyksellisiä, yleensä traagisia, mutta joskus jopa tragikoomisia.

Nelonen keskiviikko 8.1. klo 21.00