Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

San­gin­joen ul­ko­met­sän suojelu puhutti vaa­li­pa­nee­lis­sa

Sanginjoen ulkometsä näyttää nousevan yhdeksi vaaliteemaksi kevään kunnallisvaaleissa.

Sanginjoen ulkometsä näyttää nousevan yhdeksi vaaliteemaksi kevään kunnallisvaaleissa.

Kaupunginvaltuusto on ollut asiassa kahtiajakautunut, mutta Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen ja Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen paneelikeskusteluun oli valikoitunut vain suojelumyönteisiä ehdokkaita.

SDP:n Juhani Häggmanin mukaan Sanginjoen ulkometsällä on erittäin suuri merkitys virkistys- ja ulkoilukäytössä, tehometsätalous ei sinne kuulu.

Keskustan Jukka Kolmonen kertoi äänestäneensä suojelua vastaan valtuustossa, koska oli ärsyyntynyt luonnonsuojelijoiden voimakkaasta lobbauksesta. Nyt hän on suojelun kannalla ja painottaa alueen mahdollisuuksia matkailuliiketoiminnalle.

Perussuomalaisten Juha Vuorion mielestä kaupungilla on varaa vaalia monipuolista metsäluontoa, sillä alue muodostaa murto-osan kaupungin metsistä.

Ehdokkaiden kannat olivat yleisön mieleen, mutta soraääniäkin kuultiin. Suojelun kannattajia syytettiin metsänhoidon laiminlyönnistä ja mielikuvilla pelaamisesta.

Korjaus 2.3. kello 10:45: Jutun yhteydessä oli aluksi väärä kuva, kuva poistettu.