Samuel Purola kes­kit­tyy tänä kesänä pääosin 100 met­ril­le – kauden aloi­tus­paik­ka vielä auki

Valmentaja ei ole vielä varma, aloittaako Samuel Purola kilpailukautensa jo tulevana tiistaina Turun kansainvälisessä Paavo Nurmi Gamesissa.

Samuel Purolan (takana) valmentaja Mika Purola kertoo, että Samuel Purolan juoksu on hyvällä mallilla. Arkistokuva viime kesältä.
Samuel Purolan (takana) valmentaja Mika Purola kertoo, että Samuel Purolan juoksu on hyvällä mallilla. Arkistokuva viime kesältä.
Kuva: Kalle Parkkinen

Ankkuri Samuel Purolan suoritus taas oli hurja, kehui Suomen viestimaajoukkueen valmentaja Petteri Jouste kolmisen viikkoa sitten Jokohaman MM-viesteissä. Kysytään asiasta varmuuden vuoksi myös oululaisen pikajuoksijan henkilökohtaiselta valmentajalta eli Mika Purolalta.

– Se oli suurin piirtein samaa vauhtia kuin Berliinin EM-finaalissa. Ajankohdan huomioiden juoksu on hyvällä mallilla. Ainakin maksiminopeudessa kaikki on kohdillaan, valmentaja vahvistaa.

Jokohaman jälkeen Purolat leireilivät kymmenen päivää Teneriffalla, missä oli kymmenkunta suomalaista juoksijaa tekemässä muun muassa vaihtoharjoituksia. Lämmin ja osin palauttava leiri tuli sopivaan saumaan, sillä Suomen kylmä totuus iski palatessa konkreettisesti vasten kasvoja. Oulun koleudessa ei ole pystynyt tekemään esimerkiksi kunnon lähtöharjoituksia.

Valmentaja ei ole vielä varma, aloittaako Samuel Purola kilpailukautensa jo tulevana tiistaina Turun kansainvälisessä Paavo Nurmi Gamesissa. Joka tapauksessa Oulun Pyrinnön mies matkaa seuraavaksi viikonlopuksi Geneveen, missä hän juoksee 100 metrin kilpailun lisäksi Suomen viestijoukkueessa.

– Paavo Nurmi Games on vielä harkinnassa, koska kisat ovat aika lähekkäin. Se voi tulla hieman liian aikaisin, Mika Purola sanoo.

Yksi kesän merkittävistä maalitolpista on nuorten EM-kisoissa, jotka järjestetään Ruotsin Boråsissa 18.–21. heinäkuuta. Tällä hetkellä näyttää, että Purolan kalenteri täyttyy kesällä pelkästään 100 metrin kisoista.

– Tällä hetkellä ohjelmassa ei ole 200 metrin kisoja lainkaan – Kalevan kisat mukaan lukien. Kesällä tulee raju rypäs kisoja, eikä minulla ole tarkoitus juoksuttaa pojalta jalkoja alta. Hänellä on vielä monta kesää aikaa. Toki 200 metrin kisoja ei ole poissuljettu.