Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Saku Koivu palaa NHL-pe­lei­hin ensi yönä

Syöpäsairaudestaan toipunut Saku Koivu palaa NHL-kaukaloon tiistaina Montreal Canadiensin kotiottelussa Ottawaa vastaan.

Syöpäsairaudestaan toipunut Saku Koivu palaa NHL-kaukaloon tiistaina Montreal Canadiensin kotiottelussa Ottawaa vastaan. Canadiensin seurajohto ilmoitti Koivun pelaamisesta maanantaina.

Koivu on ollut NHL-peleistä sivussa seitsemän kuukautta. Suomalainen sai hoitovaiheessa vatsanseudun syövän taltuttamiseksi kemoterapiaa, joka päättyi helmikuun alussa kahdeksan lääkehoitokuurin jälkeen.

Solumyrkkyhoitojen loputtua 27-vuotias Koivu kävi läpi kuuden viikon harjoituskuurin, ja hän on nyt saanut lääkäreiltä luvan pelaamiseen.

Koivu kommentoi pelilupaansa ja edessä olevaa NHL-paluutaan.

"Olen samanaikaisesti innoissani ja hermostunut. Kun lääkärit olivat verikokeen jälkeen näyttäneet vihreää valoa, päätimme yhdessä valmentajani (Michel Therrien) kanssa, että pelaan Ottawaa vastaan", sanoi Koivu, joka tervehdyttyään on alkanut kasvattaa hiuksiaan ja partaa.

"Toivottavasti paluuni vaikuttaa joukkueeseen myönteisesti", Koivu evästi pudotuspeleihin mielivää Canadiensia.

Koivu toivoi pelaavansa myös ensi perjantaina New Jerseyssä ja lauantaina Montrealissa runkosarjan päätösottelussa Buffaloa vastaan.

Koivu suunnitteli pelaavansa tiistain paluuottelussa yhteensä 10–12 minuutin rupeaman. Hän ei usko joutuvansa Ottawaa vastaan kovakouraiseen kohteluun, ellei ”tee ensimmäisessä erässä paria maalia vastustajan verkkoon”.

Montrealin harjoituksiin Koivu palasi helmi–maaliskuun taitteessa. Hän on treenannut Canadiensin toipilaspelaajien kanssa.

Koivun sairaus havaittiin viime syyskuun alussa, kun suomalaishyökkääjä tunsi itsensä huonovointiseksi lentomatkalla Suomesta Montrealiin.

Koivu keräsi viime kaudella Montrealin kapteenina 54 runkosarjan NHL-ottelussa 17+30 pistettä.

Montreal on tällä kaudella itäisessä lohkossa lähellä pudotuspelipaikkaa, joten Koivun pelaaminen MM-kisoissa Suomen paidassa on vielä teoriaa.