Saa­ri­se­län pitkä pulk­ka­mäen va­lais­tus pal­kit­tiin ar­vos­te­tus­sa kil­pai­lus­sa Lon­toos­sa

Saariselän pulkkamäkeen suunniteltu Aurora Experience -valoteos on voittanut Darc Awards -kilpailun pääpalkinnon Lontoossa.

Väreillä valaistu pulkkamäki kiemurtelee tunturin rinteessä laskettelurinteiden tuntumassa.
Väreillä valaistu pulkkamäki kiemurtelee tunturin rinteessä laskettelurinteiden tuntumassa.
Kuva: Jaakko Posti

Saariselän hiihtokeskuksen pulkkamäkeen suunniteltu Aurora Experience -valoteos on voittanut Darc Awards -kilpailun pääpalkinnon Lontoossa. Teoksen taustalla on suomalainen WhiteNight Lighting -valaistussuunnittelutoimisto.

Valoteoksen on tarkoitus tuoda esiin muinaista yliluonnollista maailmankatsomusta sekä revontulien ja yötaivaan tarjoamaa ainutlaatuista kokemusta. Kaunispään huipulta lähtevä pulkkamäki on Suomen pisin pulkkamäki. Väreillä valaistu reitti jatkuu tunturin laelta rinnettä pitkin alas. 

– Tämä on hämmentävän hieno juttu meille ja koko suomalaiselle valaistussuunnittelulle. Palkinnon merkitystä korostaa vielä se, että äänestäjinä ovat olleet toiset valaistussuunnittelun ammattilaiset, kommentoi WhiteNight Lightingin suunnittelija ja toimitusjohtaja Arto Heiskanen yhtiön tiedotteessa.

Darc Awards on vuosittainen arvostettu valaistuskilpailu. Finaali järjestettiin viime viikon torstaina Lontoossa. Osanottajia on ympäri maailman. Ääniä annettiin yhteensä 1400.

Kilpailussa oli kuusi kategoriaa. Aurora Experience sai eniten ääniä kaikissa kategorioissa.

Tamperelaisen WhiteNight Lightingin valaistussuunnittelua voi Saariselän lisäksi nähdä esimerkiksi Tampereen keskustassa, Tampereen valoviikoilla ja Helsingin Kämp-hotellissa sekä Helsingin Kruunuvuorenrannassa.