Sää­ri­meik­ki korvaa suk­ka­hou­sut

Juhlat tulossa, sandaletit valittu, mutta sääret eivät kestä päivänvaloa ilman sukkahousuja? Apu voi löytyä säärimeikistä.

Säärimeikkivoiteella saa tasaisen värin.
Säärimeikkivoiteella saa tasaisen värin.
Kuva: Teija Soini

Juhlat tulossa, sandaletit valittu, mutta sääret eivät kestä päivänvaloa ilman sukkahousuja? Apu voi löytyä säärimeikistä.

Kosmetologi Seija Fyrsten Stockmannilta ja Janika Koistinen Oulun kosmetologikoulusta opastavat, miten sääret ehostetaan.

Mihin tarkoitukseen säärimeikki sopii?

Suurin osa haluaa luonnollisesti päivettyneiltä näyttävät sääret, mutta osa haluaa myös peittää mahdollisia kauneusvirheitä, esimerkiksi suonikohjuja tai mustelmia. Nykyisin halutaan myös joskus peittää tatuointeja.

Mitä kannattaa ottaa huomioon säärimeikkituotetta valitessa?

Se, onko tuote sään- ja vedenkestävä ja millaiselle ihotyypille se on tarkoitettu. On myös hyvä huomioida, kuinka nopeasti haluttu lopputulos saadaan itseruskettavilla tuotteilla. Osassa tuotteita on myös eri tummuusasteita valittavana. Mikäli ei ole ennen käyttänyt tällaisia tuotteita, olisi hyvä ottaa huomioon tuotteiden erilaiset koostumukset ja miten niitä levitetään – esimerkiksi suihkutettava tai maitomainen.

Miten säärimeikkituotteet eroavat kasvoille käytettävistä tuotteista?

Välttämättä ne eivät eroakaan, vaan samaa tuotetta voi myös käyttää kasvoille. Toki muutamia ihan pelkästään jaloillekin tarkoitettuja tuotteita on olemassa, mutta suurin eroavuus on ehkä tummuusasteessa siten, että pelkästään jaloille tarkoitetut tuotteet ovat pikkuisen tummempia.

Miten säärimeikkiä käytetään niin, että välttää epätasaisen lopputuloksen?

Iho tulee kuoria ja kosteuttaa ihotyypin mukaisella kosteusvoiteella ennen käsittelyä. Säärikarvojen poisto olisi hyvä tehdä vähintään päivää ennen säärimeikin tekoa. Säärimeikkejä löytyy suihkeena ja voiteena. Suihke levittyy tasaisesti, kun se suihkutetaan tarpeeksi kaukaa.

Mikäli tuote on nestemäinen itseruskettaja, olisi hyvä suojata kädet kertakäyttöhanskoilla levityksen ajaksi. Kannattaa huomioida erityisesti nivelkohtien käsittely, koska esimerkiksi polviin saattaa jäädä läikkiä.

Tahraako säärimeikki vaatteita tai esimerkiksi tuolia?

Hyvin kuivunut itsestäänruskettaja ei tahraa, mutta mikäli kyseessä on meikkituote, ei kannata istua valkoiselle tuolille. Mikäli tarkoituksena on pukeutua ihan vaaleaan vaatteeseen, on syytä jättää vaatteen kohta käsittelemättä. Tärkeää on muistaa myös suojata vaatteet käsittelyn ajaksi.

Sopiiko säärimeikki myös käsivarsien, vartalon tai kasvojen epäkohtien maskeeraamiseen?

Ehdottomasti sopii.

Vaikuttaako ilman lämpötila siihen, kuinka hyvin säärimeikki kestää? Entä miten käy vesisateella?

Itseruskettava ja öljypohjainen meikkituote ei vesisateesta tai lämmöstä hätkähdä, mutta ostotilanteessa on hyvä varmistaa pysyvyys myyjältä.