Saari rat­kai­si jat­ko­eräs­sä Kärp­pien nai­sil­le pu­do­tus­pe­lien avaus­voi­ton

Suurena ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan lähtenyt Kärpät sai lauantaina napakan muistutuksen siitä, ettei pudotuspelien maailmassa mikään ole itsestään selvää.

Suurena ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan lähtenyt Kärpät sai lauantaina napakan muistutuksen siitä, ettei pudotuspelien maailmassa mikään ole itsestään selvää. Alemmasta jatkosarjasta playoff-kevääseen ponnistanut HIFK pani oululaisten venymiskyvyn koetukselle.

Kotijoukkue tarvitsi lopulta Saila Saaren kylmänviileää maalinteko-osaamista avauskiinnityksensä ottamiseen. Maalin eteen unohdettu kärppäkapteeni vippasi Nelli Salomäen (0+2) tarjoilusta ratkaisuosuman, kun jatkoerä oli ehtinyt vanheta kolme ja puoli minuuttia. Loppulukemat olivat 4–3.

Vaikeimman kautta irronnut voitto oli helpotus ylemmässä jatkosarjassa toiseksi sijoittuneelle Kärpille. Kolmen viikon mittainen pelitauko näkyi oululaisten otteissa, mutta oman osansa emäntien vaikeuksista voi laittaa myös aggressiivisen HIFK:n tiliin.

Räväkästi karvannut vierailija onnistui etenkin avauserässä sotkemaan Kärppien pelinavaamisen.

– Osasin odottaa työteliästä joukkuetta, mutta HIFK puri kyllä nilkasta loppuun asti. He tulivat koko ajan lujaa päälle, Kärppien päävalmentaja Janne Salmela luonnehti.

– Meidän pitää löytää sunnuntain kohtaamiseen lääkkeitä pelinavaamiseen. Täytyy olla kärsivällinen ja käyttää järkeä.

Toisessa erässä peliään uomiinsa saanut Kärpät käväisi Kiia Nousiaisen osumalla 2–1-johdossa, mutta kompuroi hetkeä myöhemmin hivenen helpohkoilla maaleilla 2–3-tappioasemaan.

Toisen erän jälkimmäisen puoliskon myllytys tuotti lopulta tulosta, kun ylemmän jatkosarjan pistepörssin voittanut Saari (lauantaina 2+1) iski 3–3-tasoituksen. Kärpistä maalinteossa onnistui myös 1–0-osuman laukonut Ada Ukkola.

– HIFK:ta vastaan ei ole varaa löysäilyyn, mutta kunhan pelaamme omalla tasollamme, meidän pitäisi kyllä hoitaa homma, Salmela kiteytti pelin hengen.