Saara Aalto sai Suo­mi-pal­kin­non – mi­nis­te­ri Grahn-Laa­so­nen jakoi pal­kin­non kah­dek­sal­le

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on palkinnut kahdeksan ansioitunutta taiteilijaa tai ryhmää.

Saara Aalto tuli toiseksi Iso-Britannian The X Factor -ohjelmassa.
Saara Aalto tuli toiseksi Iso-Britannian The X Factor -ohjelmassa.
Kuva: Syco / Thames / Dymond

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on palkinnut kahdeksan ansioitunutta taiteilijaa tai ryhmää.

Vuoden 2016 Suomi-palkinnon saivat laulaja Saara Aalto, Avanto Arkkitehdit, kirjailija Sirpa Kähkönen, muusikko-äänisuunnittelija Kasperi Laine, taiteilija Jani Leinonen, Mikkelin Poikateatteri, kamarilaulaja, professori Matti Salminen sekä kirjailija, ohjaaja Saara Turunen.

Ministeri Grahn-Laasonen jakoi Suomi-palkinnot maanantaiaamuna.

Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministerin antama tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava taiteellinen saavutus tai lupaava läpimurto.

Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 21 625 euroa, ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

Palkintoperustelut Saara Allolle:

Saara Aalto on virtuoosimainen laulaja ja valovoimainen suurien lavojen esiintyjä, joka on tuonut suomalaista musiikkiosaamista miljoonien televisionkatsojien silmien eteen esiintyessään Iso-Britannian The X Factor -sarjassa. Kansainvälistyminen on Saara Aallolle lähtökohta: hän on pitänyt alusta saakka kiinni englannin kielellä laulamisesta sekä levyttänyt jopa yhden albumin kiinaksi. Britannian-menestyksensä myötä hän on nostanut suomalaisen musiikin kansainvälistymisen jälleen ajankohtaiseksi puheenaiheeksi.

Saara Aalto on periksiantamaton musiikkialan ammattilainen, jonka menestys perustuu vuosien sinnikkääseen yrittämiseen ja uupumattomaan harjoitteluun. Hän on rakentanut uraansa Suomessa omatoimisesti, julkaisten neljä albumia sekä tehden lukuisia konserttikiertueita ja musikaalirooleja. Saara Aalto on lisäksi kerännyt positiivisella asenteellaan suuren joukon kannattajia.