Ruo­ka-avul­le on valtava tarve ta­lou­del­li­sen ah­din­gon li­sään­nyt­tyä – ruuan­ja­ke­lus­sa on otettu käyt­töön uusia tapoja

Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti ruoka-apua voi toteuttaa myös epidemia-aikana.

Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti ruoka-apua voi toteuttaa myös epidemia-aikana. Ruokajakelut ovat sallittuja, kunhan toimintatavoissa huomioidaan voimassa olevat poikkeusajan ohjeet ja kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan.

Koronaepidemian aikana ruoka-apua toteutetaan pääasiassa ruokakasseja jakamalla. Ruokakasseja jaetaan yhä useammin myös ajanvarauksella.

Ruoka-avulle on poikkeusaikana erityisen suuri tarve, kun lomautukset ja työttömyys ovat lisänneet perheiden ahdinkoa, kerrotaan kirkon viestinnästä. Myös nopeasti alas ajetut ruuanjakelupisteet ja erilaiset yhteisöruokailut jättivät merkittävän loven ruoka-aputoimintaan.

Monella paikkakunnalla on otettu käyttöön ruoka-avun neuvontanumeroita tai yhteisiä hätäapunumeroita. Sieltä saa tietoa oman alueen palveluista tai voi tilata hätäapukassin oven taakse.

Tammikuun lopussa avattu Ruoka-apu.fi-sivusto tarjoaa alustan ruoka-avusta kertomiselle ja kokoaa ruoka-aputapahtumat Suomessa.