Run­nel­tu Salo sai jälleen uuden iskun

Microsoftin keskiviikkona julkistamat irtisanomissuunnitelmat ovat Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan ”erittäin dramaattisia”.

Microsoftin keskiviikkona julkistamat irtisanomissuunnitelmat ovat Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan ”erittäin dramaattisia”.

– Kyllä tämä kova pala oli. Erityisesti, kun irtisanomiset kohdistuvat pääosin Saloon ja historia loppui, Rantakokko totesi STT:lle.

– Nyt pitää mennä tassuilleen ja rakentaa kohti tulevaa.

Kaupunginjohtaja muistuttaa, että vasta kolme vuotta sitten kaupunkiin kohdistui ”yksi teollisuushistorian pahimmista takaiskuista”.

– Tällä uudella iskulla on valtavat vaikutukset koko yhteisöllemme. Erityisesti tämä on inhimillinen tragedia jokaiselle työpaikkansa menettävälle ja heidän läheisilleen, Rantakokko sanoi tiedotteessa.

Rantakokko toteaa Salon olleen jo vuodesta 2008 lähtien teollisen rakennemuutoksen paikkakunta.

– Työttömyyslukumme ja työttömyyskustannuksemme ovat korkeat jo ilman tätä uutista.

Kaupunginjohtajan mukaan alueen selviäminen kiinni jo testatusta toimintamallista, johon tarvitaan myös valtion tukea. Mallissa on kolme pääpolkua: koulutus ja siitä työllistyminen, yrittäjyys sekä uudelleen työllistyminen suoraan uuteen yritykseen.

Salon kaupunki pitää välttämättömänä, että äkillisen rakennemuutoksen statuksen voimassaoloa jatketaan vähintään kolme vuotta.

– Microsoftin työtiimeistä pitäisi rakentaa muutaman kymmenen ihmisen paketteja, joita markkinoitaisiin yrityksille. Maailmalta on löydettävä yrityksiä, joille on tälle erityisosaamiselle käyttöä, Rantakokko sanoi STT:lle.