Ro­va­nie­men po­lii­sin vii­kon­lo­pun teh­tä­vät: rat­ti­juop­po­ja, pyö­rä­var­kai­ta ja tu­li­pa­lo, josta poliisi kaipaa sil­min­nä­ki­jä­ha­vain­to­ja

Rovaniemen poliisi pysäytti perjantaina Viirinkankaalla 61-vuotiaan miehen, joka puhelsi alkometriin 0,46:n promillen lukemat. Häntä epäillään rattijuopumuksesta. Mies oli myös liikkeellä katsastamattomalla autolla.

Rovaniemen poliisi pysäytti perjantaina Viirinkankaalla 61-vuotiaan miehen, joka puhelsi alkometriin 0,46:n promillen lukemat. Häntä epäillään rattijuopumuksesta. Mies oli myös liikkeellä katsastamattomalla autolla.

Toinen rattijuoppo jäi poliisin haaviin saman päivän iltapuolella, kun poliisipartio pysäytti Kemintiellä ennestään tutun 29-vuotiaan miehen. Alkometriin hän puhalsi nollat, mutta huumausainepikatesti näytti positiivista. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta, joten häntä epäillään lisäksi ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lauantaina poliisi sai ilmoituksen pelastuslaitokselta, että Ranuan yläasteella palaa. Koulun puu- ja metallityöpajan purunpoistoputki oli ollut tulessa ja pelastuslaitos oli saanut palon sammumaan. Poliisi kaipaa mahdollisia silminnäkijähavaintoja 25. toukokuuta lauantaina noin kello 23 aikaan Ranuan yläasteen lähettyvillä liikkuneista. Havainnoista voi ilmoittaa osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Kevät tuo mukanaan pyörävarkaat

Poliisi on kirjannut kevään aikana useita pyörävarkausilmoituksia. Poliisista muistutetaan pyörän omistajia suojaamaan pyöränsä varkailta:

1. Merkitse heti muistiin pyöräsi tunnistetiedot; merkki, malli, väri, rungon numero sekä mahdolliset erityistuntomerkit ja valokuvaa vielä pyöräsi. Näin pystyt kuvailemaan pyöräsi parhaiten, jos se varastetaan.

2. Hanki vähintään yksi hyvä, tukevantuntuinen ja luotettava merkkilukko. Älä osta halvinta lukkoa.

3. Lukitse aina pyöräsi, vaikka jättäisit sen vain hetkeksi näkyvistäsi.

4. Pidä pyörä lukittuna sekä ulkona että sisällä.

5. Harkitse tarkkaan mihin ja milloin jätät pyöräsi. Avara julkinen paikka, jossa liikkuu ihmisiä, on parempi kuin pimeä sivukuja. Pyörä on parempi jättää yön yli lukittuun tilaan kuin ulos.

6. Käytä kahta erityyppistä lukkoa: U-lukkoa rungon ja takarenkaan lukitsemiseksi telineeseen ja kaapelilukkoa eturenkaan lukitsemiseksi runkoon.