Ro­tuaa­ril­la rie­muit­tiin Huuh­ka­jien voi­tos­ta – Vain kou­ral­li­nen nuoria in­nos­tui elä­möi­mään torilla his­to­rial­lis­ta EM-ki­soi­hin pääsyä

Oulun Rotuaarille kertyi seuraamaan Suomi–Liechtenstein-jalkapallopeliä toistasataa ihmistä. Pelin viimeisiä minuutteja seurattiin henkeä pidättäen ja sekunteja laskien ennen kuin riemu repesi.

Rotuarilla intouduttiin juhimaan melkoisen villistikin Huuhkajien varmistettua 3–0-voiton Liechtensteinista.
Rotuarilla intouduttiin juhimaan melkoisen villistikin Huuhkajien varmistettua 3–0-voiton Liechtensteinista.
Kuva: Pekka Peura

Kalevan Rotuaarin jättinäytöltä tarjoamaa Suomi–Liechtenstein-jalkapallopeliä tuli seuraamaan toistasataa oululaista vilpoisasta säästä huolimatta.

Suomen johtaessa 3–0 piti malttaa vain odottaa kärsivällisesti peliajan päättymistä. Lopulta oli raikuvien aplodien, hurraahuutojen ja kiljaisujen aika. Intoutuivatpa muutamat porukat hyppimään ja halailemaan toisiaan melkoisen villisti.

Sitä vastoin perinteiselle juhlintapaikalle, Oulun kauppatorille ei Huuhkajien voitto saanut väkeä virtamaan sankoin joukoin toisin kuin viime kevään jääkiekon MM-voiton jälkeen.

Parikymmentä ihmistä tuli paikalle iloitsemaan, ja nuori mies kiipesi Toripolliisi-patsaan päälle suihkuttamaan kuohuviiniä.

– Se oli siinä. Lähetään kottiin, hän sanoi.

Katso myös kuvagalleria juhlijoista