Tilaajille

RoPSin vah­vis­tuk­set ru­koi­le­vat pääsyä Af­ri­kas­ta na­pa­pii­ril­le – Raa­dol­li­nen jal­ka­pal­lo­bis­nes on vaa­ti­nut nuo­ril­ta ah­ke­ruut­ta, uh­rauk­sia, onnea ja voimaa päästä yli suu­res­ta surusta

Ghanalaiset jalkapalloilijat Ibrahim Issah, Issah Yakubu ja Maxwell Arthur pääsevät seuraavalle etapille urallaan. Jos byrokratia suo, he lentävät Ghanasta yli 7 000 kilometrin päähän Rovaniemelle lähiviikkoina.

18-vuotias Ibrahim Issah on yksi kolmesta ghanalaisesta nuoresta, joiden toivotaan vahvistavan pian Rovaniemen Palloseuraa. Hän on ujon oloinen ja puhuu hennolla äänellä, mutta kentällä hänestä kuoriutuu ärhäkkä ja aggressiivinen taistelija. Ibrahim Issah harjoittelee paikallisen yliopiston jalkapallokentällä. Vaikka ruohokenttä on surkean huonokuntoinen, se ei ole harjoituspaikkana edes pahimmasta päästä. Maxwell Arthur on johtajatyyppiä, joka kantaa Ghanassa seurajoukkueessaan kapteenin nauhaa. Harjoituskentillä ei ole pukusuojia vaan pelikamppeet puetaan ylle puiden alla. Issah Yakubu seuraa pienten lasten pelaamista. Pelaaminen noin nuorena ei ole hänelle tuttua. Yakubu aloitti jalkapallon vasta 17-vuotiaana. Issah Yakubulle jää harvoin aikaa kulkea kaduilla. Jalkapallo, lepo ja uskonto täyttävät hänen elämänsä. Dreams FC:n pääomistaja Kurt Okraku viritti yhteistyön accralaisten ja rovaniemeläisten välille. Levähdystauko kotikentällä. Pelaajat rukoilevat ennen harjoituksia ja niiden jälkeen. Seurassa pelaa kristittyjä ja muslimeita.
18-vuotias Ibrahim Issah on yksi kolmesta ghanalaisesta nuoresta, joiden toivotaan vahvistavan pian Rovaniemen Palloseuraa. Hän on ujon oloinen ja puhuu hennolla äänellä, mutta kentällä hänestä kuoriutuu ärhäkkä ja aggressiivinen taistelija.
18-vuotias Ibrahim Issah on yksi kolmesta ghanalaisesta nuoresta, joiden toivotaan vahvistavan pian Rovaniemen Palloseuraa. Hän on ujon oloinen ja puhuu hennolla äänellä, mutta kentällä hänestä kuoriutuu ärhäkkä ja aggressiivinen taistelija.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ghanalaiset jalkapalloilijat Ibrahim Issah, Issah Yakubu ja Maxwell Arthur pääsevät seuraavalle etapille urallaan. Jos byrokratia suo, he lentävät Ghanasta yli 7 000 kilometrin päähän Rovaniemelle lähiviikkoina. Lupaavista ghanalaisnuorista toivotaan piristäjiä tai jopa pelastajia RoPSin vaikealle kaudelle.

Ilme on keskittynyt ja määrätietoinen. Ibrahim Issah, 18, istuu bussissa hiljaa ja tuijottaa eteenpäin kaukaisuuteen.

Viiltoarvet kasvoissa kertovat, mistä hän tulee. Vain viikon vanhan vauvan poskeen kaiverrettiin pohjoisghanalaisen heimon tunnus.