Roope Kor­ho­nen on­nis­tui su­per­vuo­ros­sa – Sot­ka­mon Jymy sel­vit­ti en­sim­mäi­sen ot­te­lu­pal­lon

Jymy oli ensimmäisellä jaksolla selvästi aiempia pelejä vahvempi sisäpelissään. Etenkin jokerilyöjä Lauri Rönkkö oli vedossa.

Jymyn ykköstykki Roope Korhonen oli toisessa finaalissa epävireessä, mutta sunnuntaina hän onnistui ratkaisevalla hetkellä. Arkistokuva.
Jymyn ykköstykki Roope Korhonen oli toisessa finaalissa epävireessä, mutta sunnuntaina hän onnistui ratkaisevalla hetkellä. Arkistokuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Sotkamon Jymy voitti miesten Superpesiksen kolmannessa finaalissa Joensuun Mailan 2–1 (6-5, 1-7, 3-0). 

Näin otteluvoitot ovat nyt Joensuulle 2-1, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Jymy oli ensimmäisellä jaksolla selvästi aiempia pelejä vahvempi sisäpelissään. Etenkin jokerilyöjä Lauri Rönkkö oli vedossa. Hän teki viimeisen vuoroparin tasoittavassa sisävuorossa kaksi juoksua.

Toisella jaksolla JoMa rallatteli seitsemän juoksua Jymyn yhtä vastaan. Näin mentiin supervuoropariin.

Jymy päästi omalla ulkovuorollaan Mailan kärjen kentälle, mutta kotiutusyrityksissä Jymyn ulkopeli oli rautaa eikä se antanut Mailalle juoksuakaan.

Jymyn ykköstykki Roope Korhonen oli toisessa finaalissa epävireessä, mutta sunnuntaina hän onnistui ratkaisevalla hetkellä. Supervuorossa hän painoi lyönnin takakentästä läpi ja seurauksena oli kolme juoksua. Ne riittivät Jymylle voittoon.

– Molemmin puolin erittäin laadukas ottelu, totesi loistavasti jälleen pelannut Joensuun Mailan kotiuttajajokeri Aleksi Rautiainen ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulaisella oli ottelun jälkeen kova luotto omiinsa.

– Kyllä me parannamme koko ajan. Mitä tiukempi paikka ja mitä enemmän selkä seinää vasten, sitä paremmin me pelaamme, Komulainen sanoi Ruudulle.