Ro­nal­don kä­sit­tä­mä­tön maa­li­put­ki jatkuu aina vain – vain kaksi pe­laa­jaa pys­ty­nyt samaan aiem­min, kaik­kien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä

35-vuotias konkarihyökkäjä viimeisteli lauantai-illan sarjaottelussa SPALia vastaan ottelun avausmaalin. Osuma venytti hyökkääjän maaliputken jo 11 ottelun mittaiseksi.

Juan Cuadrado (edessä) syötti Cristiano Ronaldon tekemän 0-1-maalin.
Juan Cuadrado (edessä) syötti Cristiano Ronaldon tekemän 0-1-maalin.
Kuva: ELISABETTA BARACCHI

Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo on tulikuumassa vireessä. 35-vuotias konkarihyökkäjä viimeisteli lauantai-illan sarjaottelussa SPALia vastaan ottelun avausmaalin. Osuma venytti hyökkääjän maaliputken jo 11 ottelun mittaiseksi.

Ennen portugalilaista vastaavaan maaliputkeen Italian pääsarjassa ovat pystyneet vain argentiinalainen takavuosien hyökkääjäsuuruus Gabriel Batistuta sekä yhä uraansa jatkava italialaiskonkari Fabio Quagliarella.

Jos Ronaldo onnistuu vielä seuraavassa ottelussa, jonka Juventus pelaa ensi sunnuntaina Inter Milanoa vastaan, hän tekee uuden maaliputkiennätyksen, sillä kukaan ei ole Italian pääsarjassa onnistunut maalinteossa kahdessatoista ottelussa peräkkäin.

11 ottelun maaliputkensa aikana Ronaldo on viimeistellyt peräti 16 maalia. Kauden 21 pelaamassaan sarjaottelussa hän on tehnyt 21 maalia.

Lauantain ottelu oli Ronaldolle muutenkin juhlapeli, sillä se oli hänen tuhannes esiintyminen kentällä, kun lasketaan yhteen sekä seurajoukkue- ja maajoukkueottelut.

Juventus voitti lauantain ottelun numeroin 1-2. Joukkueen toisen maalin teki walesilaiskeskikenttäpelaaja Aaron Ramsey. SPAL kavensi Andrea Petagnan rangaistuspotkumaalilla.

Juventus hallitsi ottelua, ja esimerkiksi Paulo Dybala ja Ronaldo täräyttivät molemmat pallon maalipuihin. Myös pirteästi pelanneella Juan Cuadradolla oli useampikin tilaisuus viimeistellä lisäosumia.

Voiton myötä Juventus jatkaa sarjan kärjessä myös tämän viikonlopun jälkeen. Tiukasti mestaruustaistelussa mukana olevat Lazio ja Inter pelaavat tämän kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina. Kumpikaan ei kuitenkaan voi voitollakaan nousta tasapisteisiin Juventuksen kanssa.