Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Rin­taan­sa nyr­kil­lään fanien edessä takonut Veh­vi­läi­nen saattoi pelata vii­mei­sen pelinsä Rak­si­las­sa: ”Ha­lu­sin näyttää kärp­pä­sy­dän­tä”

Kärppävahti Veini Vehviläinen pelasi viidennessä liigafinaalissa Raksilassa jo pudotuspelien neljännen nollapelinsä. Viiteen nollapeliin ei ole yltänyt yksikään.

Kärppävahti Veini Vehviläinen pelasi maanantai-iltana Raksilassa jo neljännen nollapelinsä pudotuspeleissä. Peli saattoi jäädä Vehviläisen viimeiseksi Raksilassa, jos mestaruus tulee Hämeenlinnasta torstaina.
Kärppävahti Veini Vehviläinen pelasi maanantai-iltana Raksilassa jo neljännen nollapelinsä pudotuspeleissä. Peli saattoi jäädä Vehviläisen viimeiseksi Raksilassa, jos mestaruus tulee Hämeenlinnasta torstaina.
Kuva: Matti R‰ty

Kärppävahti Veini Vehviläinen pelasi viidennessä liigafinaalissa Raksilassa jo pudotuspelien neljännen nollapelinsä. Samaan on pystynyt vuosien saatossa Vehviläisen lisäksi kuusi muuta liigavahtia, mutta viiteen nollapeliin ei ole yltänyt yksikään.

– Jätkät tekevät huikeita uhrautumisia jäällä, eikä tänäänkään olisi nolla pysynyt ilman niitä. Sitä apua ei voi aliarvioida yhtään, vaatimaton maalivahti kehui kenttäpelaajia.

Kärpät on ottanut finaalisarjan haltuun kahdessa viimeisimmässä loppuottelussa puolustamalla. Se on sopinut Vehviläiselle hyvin, vaikka torjuttavia laukauksia tuleekin aiempaa enemmän.

– Niitä pahimpia paikkoja on saatu karsittua pois ja tietysti se auttaa, kun peli on noin hyvin kasassa.

Kärpät opittiin tuntemaan runkosarjassa nimenomaan railakkaasta hyökkäyspelistä. Siihen peilaten moni pitää oululaisjoukkueen taktista ratkaisua outona.

– Näissä peleissä pitää löytää keinot voittaa. Runkosarjassa voi tehdä niin paljon maaleja kuin sielu sietää, Vehviläinen napautti.

Maanantaina viidennen liigafinaalin jälkeen Vehviläinen kävi kiittämässä Raksilan kannattajakulmaa rintaansa nyrkillään takoen. Jos Kärpät voittaa Suomen mestaruuden torstaina Hämeenlinnassa, peli saattoi jäädä Vehviläisen viimeiseksi Raksilassa.

– Halusin näyttää kärppäsydäntä, Vehviläinen totesi.

Suomen mestaruus on Kärpille katkolla torstaina Hämeenlinnassa. Kärppävahdin mukaan pientä parannettavaa pelistä löytyy vieläkin.

– Pitää saada pientä terävyyttä hyökkäyspeliin.